KUHNA NA ULCI

U Brežicama po treći puta festival hrane i pića

29.06.2016 u 11:18

Bionic
Reading

U Brežicama po treći puta festival hrane i pića

Cilj ovoga festivala je predstaviti ponudu odabranih restorana, koji se ističu po svojoj originalnosti i kreativnosti, u pripremi jela na ulici.
Ovogodišnji glavni kuhar bit će Janez Bratovž iz restorana JB koji je uvršten u 50 najboljih restorana na svijetu prema San Pellegrinovoj listi. Ako još niste imali priliku posjetiti njegov restoran u Ljubljani, ovo je jedinstvena prilika da skoknete do Brežica i vidite virtuoza te njegov kulinarski orkestar uživo.


Program započinje u petak, 1. 7. 2016., u 20.00 sati, predvođen lokalnim kuharima. Predstavit će se Bistro Lukež s ponudom neobičnih jela s roštilja, Gostilna Splavar s jelima poput njoka sa svježim lisičarkama te Pivoteka Bizeljsko koja nudi jela na metar, a to je nešto što zaista morate sami vidjeti i doživjeti. Da znanje i kuhanje idu zajedno, pokazat će dekan Fakulteta za turizam u Brežicama koji će kuhati gulaš od liganja.


Subotnji program, 2. 7. 2016., posvećen je gostujućim kuharima i restoranima iz cijele Slovenije i počinje nešto ranije, u 17.00 sati.
Inovativnost u kuhinji i izvrsnu pripremu delicija u subotu će, između ostalih, prezentirati kuhari iz restorana Galerija Okusov. To su mladi, talentirani kuhari koji kreiraju jelovnik pronalazeći inspiraciju u svojem vrtu prilagođavajući pritom svoja jela godišnjim dobima.
Također ćemo se imati priliku družiti se i s odličnim cijelim timom iz Hiše Raduha koja se svijetu predstavila time što je stari kozolec (tradicionalnu drvenu konstrukciju za sušenje sijena) preuredila u jedno od najatraktivnijih slovenskih turističkih destinacija.
Dašak Dalekog istoka stiže nam s Japanskom kulinarikom Nonbiri uz koju možete uživati u egzotičnim jelima, poput ribe pečene na japanskom ugljenu s tara-umakom.
Za one, pak, koji žele ostati vjerni dobrom hamburgeru i klasičnim francuskim palačinkama, cijelu će se subotu brinuti kuhari iz Bistroa Ambient.

Provedite ljetnu večer na ulicama družeći se uz čašu vrhunskih vina te nastupe Parnog valjka i Jinxa. Kušajte hranu koju još niste jeli i vina koja još niste pili, a mi obećavamo atmosferu koju ćete sigurno zapamtiti.


Ulaz je besplatan. Vidimo se u Brežicama!

Više informacija na:
KUHNA NA ULCI FB