JUDETTE

Koncertna promocija albuma '27' u Tvornici kulture

07.02.2017 u 10:07

Bionic
Reading

Alternativni pop rock band Judette u petak 2. prosinca objavljuju album prvijenac ‘27’. Događa se to ususret zagrebačkoj promociji koja je zakazana u zagrebačkoj Tvornici kulture u četvrtak, 8. prosinca

Judette je peteročlani sastav koji balansira žestoke riffove i melodične dionice vođene snažnim i prepoznatljivim vokalom frontmenice Lee Lucije Radolfi. Spoj karizmatične Lee, čiji vokal osvaja na prvo slušanje, i benda čiju energičnu svirku publika izvrsno prihvaća pokazao se kao pun pogodak već prvim singlom 'Voli me'


Čvrsta ritam sekcija i energični riffovi koji savršeno naglašavaju iskrene i jednostavne tekstove odlikuju njihov zvuk. Odličan singl 'Voli me', kao i 'Vjerujem', osim publike hvali i kritika, nastup na RockOff-u 2015. bend donosi nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju autorsku pjesmu - 'Rio', a aktualni singl 'Žuti vlak' našao se na programu radijskih postaja i kao krunu dosadašnje karijere najavio izlazak prvog albuma.


'27', album prvijenac grupe Judette izlazi u prodaju 2. prosinca u izdanju Croatia Recordsa. Većinu tekstova na albumu prvijencu napisala je Lea Lucija Radolfi, dok glazbu i aranžmane supotpisuju svi članovi benda. Na pjesmi 'U mrak' kao autor se bendu pridružio glazbenik i producent Mark Mrakovčić napisavši glazbu i aranžman za tekst koji supotpisuje s pjevačicom Leom. Album krasi i obrada pjesme 'Bez tebe' zagrebačkog punk benda Mikrofonija, za koju je glazbu i stihove napisao prerano preminuli Antun Krajinović Tuna, legenda domaće underground scene. Kao gosti na albumu pojavljuju se John (M.O.R.T.) i Damjan Spajić (Kinoklub, Declaration). Materijal je snimljen u Chicken Sound Studiu pod producentskom palicom Vedrana Kovačića Belog i Marka Mrakovčića, a za master se pobrinuo Goran Martinac, dok je Borna Obranović sjajnim dizajnom odrazio sadržaj albuma.

Judette - “Rio”

Judette su se pojavili krajem 2010. kao osvježenje na domaćoj rock sceni kada je cover bend prijašnjeg imena D'Kidz odlučio krenuti s ozbiljnim autorskim radom. Grupu čine Danijel Plasajec na bubnjevima, Vilim Strejček na basu, Karlo Haltrich i Goran Posilović na gitarama te Lea Lucija Radolfi kao glavni vokal. Od osnivanja odsvirali su preko 50 koncerata, a sjajnim singlovima učvrstili svoju poziciju jednog od najperspektivnijih rock sastava u Hrvatskoj. Žestoki riffovi popraćeni vrhunskom vokalnom izvedbom, uz glazbena iznenađenja, na rasporedu su u sklopu promocije albuma prvijenca u Tvornici.

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji 20 kn, a na dan koncerta 30 kn.

Službena prodajna mjesta:
●Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
●Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
●Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
●Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
●Atlas, Teslina 7, Zagreb
●Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
●Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
●Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
●Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
●Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
●Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
●Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
●Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je Tvornica kulture.