PREDGRUPA MOTHER'S CAKE

Kultni bend Pentagram u Vintage Industrialu

01.10.2016 u 09:01

Bionic
Reading

Američki heavy doom pioniri Pentagram, u pratnji austrijskih space psihodeličara Mother’s Cake, rasturit će 6. listopada Vintage Industrial Bar

Bobby Liebling i Pentagram stižu u Zagreb prvi put promovirati posljednji album 'Curious Volume' objavljen preko Peaceville Recordsa.

Pentagram je osnovan 1971. u Washingtonu i stekao je status jednog od prvih doom metal bendova uz Saint Vitus, Trouble i Witchfinder General.

S frontmenom Bobbyem Lieblingom, jedinim članom originalne postave, postali su vječna inspiracija mnogih doom, heavy i stoner metal bendova.

Do danas su objavili osam albuma, od kojih se prva dva albuma, odnosno istoimeno izdanje iz 1985. (kasnije reizdano pod nazivom 'Relentless') i 'Day Of Reckoning' iz 1987. smatraju lektirom za sve ljubitelje sličnog žanrovskog opredjeljenja.

Pentagram

Austrijski Mother's Cake su psihodelični space/rock bend osnovan 2008. izdali su dva studijska albuma - 'Creation's Finest' 2012. godine i 'Love The Filth' 2015. godine.

Koncert počinje u 21 sat. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 100 kuna potražite u Vintage Industrial Baru i Dirty Old Shopu. Na dan koncerta cijena će im biti 120 kuna.