U PULSKOJ ARENI

Damian Marley prvi put na Outlook Festivalu

31.08.2016 u 00:07

Bionic
Reading

Za dva dana počinje Outlook Festival na kojem će svi obožavatelji bass glazbe i soundsystem kulture moći uživati u mnoštvu dobre muzike, između ostalog, i nastupu Damiana Marleyja – sina legendarnog Boba Marleyja

Još nas samo dva dana dijele od Outlook Festivala. Outlook Festival se od 31. kolovoza do 4. rujna već deveto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i tvrđavu Punta Christo.

Tradicionalno službeni početak fešte je koncert otvorenja u prekrasnom pulskom Amfiteatru u srijedu, 31. kolovoza, kada će jedna od najljepših ljetnih pozornica uz vrhunsku glazbenu produkciju ugostiti Damiana 'Jr. Gonga' Marleyja, sina legendarnog Boba Marleyja. Na pozornici će mu se priključiti Iration Steppas, jedan od vodećih dub sound systema u svijetu, ASM (A State of Mind) i Slum Village uz čiji rad se veže zajednički nazivnik hip-hop te Eliphino koji će cijeli set posvetiti upravo tom žanru.

Najmlađi sin glazbene legende Boba Marleyja vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik koji nastupa još od svoje 13 godine. Samoproglašeni 'duhovni revolucionar', Damian je tijekom svoje karijere marljivo gradio vlastitu nišu u povijesti glazbe te dao novu perspektivu na Marleyjevu ostavštinu za 21. stoljeće. Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima, poput Nasa, Bobbyja Browna, Cypress Hilla i Skrillexa. Damian je bio član supergrupe SuperHeavy s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. Dobitnik Grammyja za reggae i alternativnu glazbu, s albumima koji su redovito na listama najboljih hip-hop, rap i reggae radova, Damian Marley sa svojim izdanjima, a posebno s kultnim pjesmama Welcome to Jamrock i Distant Relatives zaziva duhovnu promjenu.


Damian 'Jr. Gong' Marley u Pulu dolazi s bendom. Uz ukupno deset glazbenika na antičkoj pozornici opremljenoj sjajnim vizualima i vrhunskom produkcijom, Amfiteatar će biti poligon na kojem će Marley pokazati jedinstven dar za kombiniranje dancehall, reggae i hip-hop glazbe. Prije njega, Outlook je ugostio još jednu pripadnicu klana Marley – Lauryn Hill – majku petero djece Rohana Marleyja, Damianovog brata.

Na pozornici će se Damianu pridružiti niz posebnih gostiju. Jedan od vodećih dub sound systema u svijetu Iration Steppas postao je međunarodno priznat po posebnoj atmosferi i stilu koji njeguje na nastupima. Dolazeći sa samog vrha dub svijeta, Irationova glazbena inspiracija seže u sedamdesete i osamdesete kada su dub svijetom vladali najpoznatiji svjetski soundsystemi

Kada bismo spojili glazbu iz Tarantinovih filmova, Ennija Morriconea i A Tribe Called Questa nastao bi ASM, trio čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualni hip-hop s primjesama funka. Poznati po teatralnim nastupima, upravo u Puli će predstaviti svoj posljednji, hvaljeni album The Jade Amulet. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog, je i Slum Village, utjecajan trio iz Detroita. Osnovan ranih 90-ih godina, kolektiv je prerastao u jedan od najvažnijih projekata hip-hopa današnjice. Večer će otvoriti britanski bass-house DJ i producent Eliphino koji će svoj cijeli set posvetiti hip-hopu.

Ulaznice za najavni koncert 9. Outlook Festivala u pulskoj Areni mogu se kupiti putem Entrio sustava te na blagajnama ispred Arene u utorak od 14 do 21 sat, a u srijedu od 14 do 23 sata. Festivalske ulaznice za Outlook Festival su rasprodane. Dostupan je ograničen broj dnevnih ulaznica za posjetitelje iz Hrvatske i regije - 100 ulaznica po danu. Jednodnevne ulaznice za pojedini dan moći će se kupiti na festivalskoj lokaciji.

Sve dodatne informacije o Outlook Festivalu dostupne su na njegovoj službenoj stranici, Facebooku, Twitteru ili Instagramu