HEADLINERI FESTIVALA

Florence and the Machine glavne zvijezde INmusica!

11.03.2015 u 09:37

Bionic
Reading

Sjajna Florence Welch napokon stiže i u Hrvatsku – bit će headliner INmusic festivala krajem lipnja

Florence Welch, karizmatična i iznimno talentirana kantautorica, te jedna od najcjenjenijih i najpopularnijih glazbenih umjetnica novije generacije predvodi dugoočekivane Florence + the Machine u njihovom prvom posjetu Hrvatskoj. Gostovanje Florence + the Machine na desetom izdanju INmusic festivala bit će jedno od njihovih rijetkih nastupa u Europi, a hrvatska publika će među prvima imati povlasticu uživo čuti i novi materijal s albuma How Big How Blue How Beautiful.

Florence + the Machine svijet su osvojili 2009. odlično primljenim albumom Lungs koji se našao među najprodavanijim albumima te godine, čime je Florence Welch već s 21 godinom postala međunarodna glazbena zvijezda. Paralelno s turnejom na kojoj je promoviran album prvijenac, nastale su sve pjesme za još uspješniji drugi album, Ceremonials, koji je izašao 2011. godine te se odmah pozicionirao na prvo mjesto u Velikoj Britaniji i na šesto mjesto u SAD-u. Treći album koji će zasigurno nastaviti kvalitetan niz, a predstavljen je izvrsnim novim singlom What Kind of Man, izlazi uskoro!Kao što se moglo naslutiti iz prethodna dva albuma ove mlade autorice koja je kroz pjesme odrastala uz svoju publiku, Florence želi svakodnevno učiti kako živjeti i voljeti.

Nove i osobnije pjesme snimljene su tijekom 2014. godine, a naći će se na albumu How Big How Blue How Beautiful s kojim Florence + the Machine kreću u nove glazbene izazove. Album je između ostalih producirao Markus Dravs koji je do sada surađivao s glazbenicima poput Björk, Arcade Fire i Coldplay. Florence + the Machine nikada nisu zvučali bolje! O procesu rada na albumu Florence kaže: “Željela sam napraviti nešto jako veliko, ali da u tome postoji i nota nježnosti. Moralo je sadržavati duboku toplinu. Mislim da smo se zbog toga odlučili za zvuk koji je sličan izvođenju uživo, kao da je bend u prvom planu.”Album How Big How Blue How Beautiful izlazi uskoro, a nove pjesme, zajedno s dosadašnjim hitovima, Florence + the Machine će izvesti na zagrebačkom Jarunu! Nastupi Florence + the Macheine sve su spektakularniji, Florenceina kosa sve crvenija, a uspjeh benda sve veći i veći. Ove godine, na INmusic festivalu publika ima mogućnost provjeriti istinitost ove činjenice, a taman će biti dovoljno vremena da se poslušaju te zavole i pjesme s nadolazećeg albuma.

Uz Florence + the Machine, jubilarni INmusic festival uveličat će i niz dosad objavljenih vrhunskih izvođača te ga učiniti najboljim festivalskim izdanjem do sada – FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Death Cab For Cutie, Future Islands, Frank Turner, Eagles of Death Metal, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, We Are Shining, i mnogi drugi.INmusic festival organizira se od 22. do 24. lipnja 2015. godine uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.