'TARTUFFE' U HNK

Nina Violić: Najviše patimo kad nas izmanipuliraju bliske osobe!

01.10.2016 u 12:30

  • +26

Poznati na premijeri predstave Tartuffe

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Predstavom 'Tartuffe' J.B.P. Molièrea u režiji slovenskog redatelja Eduarda Millera, HNK je sinoć otvorio svoju novu sezonu. Mislav Čavajda u glavnoj ulozi Tartuffea pružio je prilično mlaku izvedbu, Goran Grgić pokazao se još jednom kao glumac kojem satira najbolje pristaje, Jadranka Đokić pokazala je kako se i u sporednoj ulozi može biti moćan i dominatan, a Nina Violić svojom nonšalantnom glumačkom ironijom oduševila je i samog redatelja koji joj je za odličan nastup poklonio poljubac u obraz na kraju predstave

'Nevolja je onda kad nas javnost prati; Sramota je samo od te javne bruke; Kad se griješi javno, griješi se bez muke', kaže Molière u 'Tartuffeu' kojim je započela sinoć nova sezona HNK. Neki će reći pravi kazališni komad za presliku stanja današnjeg društva u kojem manipulacija izvire iz svake pore, a narcisoidni individualci postaju zvijezde.

Nina Violić pojavljuje se u ulozi Elmire, Orgonove žene koju pokušava zavesti njegov prijatelj varalica, lažljivac i laskavac Tartuffe kojeg glumi Mislav Čavajda.

'Meni je ta priča o manipulaciji i narcizmu jako zanimljiva. Molièrea je teško spustiti na zemlju, nadam se da smo mi ovoga puta uspjeli. Bilo kakva priča o perfidnosti i manipulativnosti danas je intrigantna, svi smo sto puta u životu bili izmanipulirani, a najteže patimo kad smo izmanipulirani bliskim ljudima. Samo oni znaju udariti u tu našu najslabiju točku. Ja sam se igrala tom nekom idejom da kužim zamku Tartuffea, no njegova laskanja mom egu zamalo zakompliciraju cijelu situaciju. Na kraju priče uvijek je ego glavni problem', rekla je Nina za tportal.


Mirta Zečević, Jadranka Đokić, Nina Violić, Mislav Čavajda, Luca Anić i Lana Barić


Kako stoji s vlastitim egom? 'Ja se sa svojim egom igram već godinama, ne poričem to nikad', kaže glumica uz koju je na premijeri bila i njezina 13-godišnja kći Roza. Posljednjih mjeseci uz kazališne probe bila je zaokupljena i snimanjem novog filma Sare Hribar u kojem s Franom Maškovićem igra glavnu ulogu.

'To je jedna luda priča o snimanju prvog filma, o redatelju koji s mnoštvom pomaknutih žena pokušava snimiti film, a ne ide mu ništa po planu', otkrila je Nina dodavši da nakon svog prvog kratkog filma 'Odvajanje' priprema još dva svoja nova projekta.

Uskoro kreće i na ostatak turneje s predstavom 'Evanđelje' Pippa Delbona po Rusiji i Francuskoj, što je posebno veseli.