VELIKA FEŠTA

Iločke berače grožđa zabavljat će Vanna

30.08.2016 u 20:50

49. Iločka berba grožđa

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Bionic
Reading

U petak, 2. 9., započinje glavni dio 49. Iločke berbe grožđa - uz mnoštvo sadržaja i zabavljača, poput Vanne, Željka Bebeka i Sinova ravnica

Kao i svake godine, u Iloku će se okupiti mnoštvo ljudi i prisustvovati 49. Iločkoj berbi grožđa – tradicionalnoj manifestaciji koja traje tri dana, od 2. do 4. rujna. Okupljene će zabavljati Vanna, Željko Bebek i Sinovi ravnica

Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima.


Ovogodišnja Iločka berba grožđa započela je protekle subote, 27. kolovoza, a brojni ljubitelji vrhunskih vina i dobre zabave već znaju da je upravo završnica manifestacije dio koji će biti najzanimljiviji. Tako će u petak s početkom u 21 sat svoj veliki koncert održati Željko Bebek s bendom i to na lokaciji ljetne pozornice u tvrđavi. Osim aktualnih hitova 'Ja po kafanama', 'Prvak svijeta', 'Gdje sam bio' i starijih uspješnica 'Tijana', 'Sinoć sam pola kafane popio', 'Laku noć, svirači' te mnogih drugih, Bebek će publici zapjevati i nezaboravne hitove Bijelog dugmeta.

Uz Željka Bebeka, goste 49. Iločke berbe grožđa zabavljat će na terasi Starog podruma Tamburaški sastav Allegro, a odmah nakon Bebekovog koncerta pa sve do ranih jutarnjih sati u Vinskom šatoru Iločkih podruma za veselje i pjesmu brinut će Tamburaški sastav Ringišpil.

U subotu na ljetnoj pozornici u tvrđavi započet će i svečani središnji kulturno-zabavni program. Uslijedit će i vatromet koji je planiran za 21 sat i 30 minuta, a svoj će koncert održati i popularna Vanna, kao i Sinovi ravnice.

U nedjelju, 4. rujna, naglasak će biti na enogastroponudi pa će posjetitelji moći uživati u brojnim delicijama od traminca, a uz bogat dječji program, posjetitelje od deset sati ujutro očekuje i Streljačko natjecanje u gađanju glinenih golubova.

Kao i proteklih godina, svi zabavni i kulturno-umjetnički sadržaji su za posjetitelje u potpunosti besplatni.

Detaljan program manifestacije možete pronaći na službenoj web i Facebook-stranici