POZDRAV RIJU

Sandra Perković i Sara Kolak: Prijateljstvo sjajnije od medalja

22.08.2016 u 11:28

Bionic
Reading

Nakon što je 21-godišnja hrvatska atletičarka Sara Kolak na Olimpijskim igrama u Riju osvojila zlato u bacanju koplja na svjetlo dana izašla je lijepa priča o prijateljstvu mlade Ludbrežanke i druge hrvatske zlatne olimpijke, Sandre Perković. Upravo je Sandra najviše pomogla Sari u njezinom sportskom sazrijevanju, a i zajedno su na Instagramu svojim obožavateljima poslale posljednji pozdrav iz Brazila

Svijet voli pobjednike, a Sandra Perković i Sara Kolak povratkom iz Brazila pokazale su da nisu pobjednice samo na sportskom  terenu, nego i u teškim životnim situacijama. Iza njihove zajedničke fotografije s brda Corocovado u Riju, vrha svijeta, kako ga zovu, i zlatnih medalja krije se priča o prijateljstvu koje ih je dovelo do olimpijskog trijumfa.

Jedna drugoj bile su velika podrška u Brazilu, a upravo je Sandra Perković bila ta koja je pet godina mlađu Saru uzela pod svoje prije četiri godine, pomagala joj savjetima i kupila joj vrhunsko koplje kad je Sara na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2014. osvojila broncu jer svoje koplje nije imala.

'Jedna je Sandra Perković, jedna i jedina. Ona je legenda i kraljica hrvatskog i svjetskog sporta. Ja sam još tu, ja moram puno raditi. Nisam još svjesna ovog. Odgovaramo si Sandra i ja, super smo si, jedna je Sandra. Ja sam Sara', zahvalila je Kolak Sandri nakon što je s najbližima proslavila zlato.

Zbog toga je njihova zajednička fotografija iz Rija, koju je objavila Sandra Perković na svom profilu na Instagramu, najljepši zaključak ovih Olimpijskih igara uz njihovu poruku: 'Popele smo se na najvišu stepenicu!'

Popele smo se se na najvišu stepenicu ????????

A photo posted by Sandra Perkovic (@discus70queen) on