SRETAN 73. ROĐENDAN

Vječni Jagger rokenrolom prkosi godinama

26.07.2016 u 16:07

Bionic
Reading

Svih ovih godina Mick Jagger živio punim plućima. Zahvaljujući karakterističnom glasu i scenskom nastupu, već je odavno osigurao titulu jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih frontmena u povijesti rocka. To nije samo glazba koju izvodi nego i njegov način života još od najranije mladosti. Upravo će jedan od osnivača grupe Stonesa reći da je u tome tajna njegove mladolikosti

Čelni čovjek najveće svjetske glazbene korporacije koji je još na početku svoje glazbene karijere izjavio da ne želi zauvijek biti rock zvijezda i nastupati pred starim gospođama u Las Vegasu, danas slavi 73. rođendan i s jednakim žarom i energijom nastupa na pozornicama diljem svijeta.

Kad je glazba u pitanju, iza njega su gotovo nebrojeni albumi i turneje, a privatni život podjednako mu je buran kao karijera.
Priznanja o konzumacijama raznih droga, ljubovanje s navodno više od 4.000 žena, ljubavna veza s Davidom Bowiejem samo su dio njegova uzbudljivog i kontroverznog života.


S pjevačicom i književnicom Marshom Hunt dobio je izvanbračnu kćer Karis 1970. Vjenčao se godinu dana kasnije, ali s Biancom Perez Morenom, glumicom i manekenkom, danas aktivisticom za ljudska prava.

Taj je brak završio 1979., a razlog je bio preljub. Frontman se još prije rastave viđao s manekenkom Jerry Hall. S njom je bio u vezi u osamdesetima, a vjenčali su se 1990., no i taj je brak devet godina kasnije okončan, također zbog preljuba. Sve zajedno Jagger ima sedmero djece s četiri žene.
Trenutačno legendarni roker čeka osmo dijete s 43 godine mlađom njujorškom balerinom Melanie Hamrick koja će roditi u siječnju 2017. godine.

Mick i Melanie upoznali su se u ožujku 2014. u backstageu poslije koncerta Rolling Stonesa u Tokiju, i to dva tjedna prije tragične smrti Jaggerove partnerice L'Wren Scott, koja se 2014. objesila u 49. godini.