'ZLONAMJERNA MAJKA'

Popović progovorio o psihičkom zlostavljanju i ulozi žrtve

01.04.2016 u 10:00

Bionic
Reading

Emisija Provjereno donijela je priču o očevima koji se bore za ravnopravno roditeljstvo, a među njima je i Severinin bivši partner Milan Popović, s kojim ima sina Aleksandra. Popović je jedan od mnogobrojnih očeva koji smatraju da Obiteljski zakon treba mijenjati jer im bivše supruge ne dopuštaju viđati djecu

U razgovoru za Novu TV Popović je otkrio da se osjeća posve nemoćno pred zakonima koji automatski prednost daju majkama dok su očevi u nezavidnom položaju.

'Svi koji imamo zlonamjerne majke za bivše, nisu te majke problem jer majka će uvijek biti majka svom djetetu. Problem je to što prilikom razvoda sustav ne predviđa mjere i sankcije za nesuradnju bivših supružnika ili partnera. Sve ostaje na radnicima socijalne skrbi i sucima', opisao je Popović situaciju koja smanjuje očevima mogućnost da viđaju svoju djecu.

Također smatra da su majke zakonski puno zaštićenije od očeva, a nerijetki su slučajevi u kojima upravo bivše partnerice ucjenjuju očeve za vrijeme koje mogu provesti s djetetom.

'Za majke koje vrše psihičko nasilje nad očevima ne postoje sankcije. Imate stroge zakone u slučajevima fizičkog zlostavljanja od strane očeva, a nikakve zakone za majke', uzrujano je izjavio Popović.

Nastavio je govoreći kako mu ne smeta to da dijete živi kod majke, ali da to automatski ne znači da je majka jedini skrbnik.

'Nemam problem s tim da dijete ima adresu kod majke jer to ne znači da je jedan roditelj jedini skrbnik tom djetetu', zaključio je Popović.

Milan Popović je u vezi sa Severinom dobio sina Aleksandra 20. veljače 2012. Veza je potrajala još sedam mjeseci, a nakon njihovog prekida dječak je ostao živjeti s majkom. Popović od tada vodi bitku na sudu. Srpski milijunaš nezadovoljan je time što rijetko viđa sina jedinca, ali i zato što ga je Severina bez njegova znanja upisala u privatni vrtić. Osim toga, Popović želi da pjevačica bude ta koja će njemu plaćati alimentaciju, ne on njoj, a dodatno ga iznimno uzrujava Severinino objavljivanje fotografija četverogodišnjaka na društvenim mrežama.

Nedavno se pridružio Hrvatskoj udruzi za ravnopravno roditeljstvo, koju javno podržava, a čiji je cilj potaknuti model ravnopravnog roditeljstva koji treba istinski zaživjeti u Hrvatskoj.

A što je s djecom? Zanima li ikoga što bi oni htjeli?

Posted by PROVJERENO on Friday, April 1, 2016