PUNA IZNENAĐENJA

Čime se danas bavi bivša Miss Hrvatske Ivana Ergić?

01.03.2016 u 06:57

Bionic
Reading

Prije točno deset godina lijepa Vodičanka Ivana Ergić ponijela je krunu Miss Hrvatske, no njezin život danas daleko je od svjetla pozornice i izbora ljepote. Prije tri godine okušala se u poduzetništvu izrađujući lampe, no ono što je danas najviše usrećuje jest volontiranje u udruzi Dodir u kojoj pomaže gluhoslijepim osobama

Sestra i vi ste nedavno ste bile na susretu kod gradonačelnice Vodica. Što je bio povod tome?
Gradonačelnica Branka Juričev Martinčev primila je tada obitelji koje su u posljednjih nekoliko mjeseci dobile prinove. Moja seka je rodila prekrasnu djevojčicu Saru i sad sam ja teta! Sara je već sad posebna jer joj je prvo ime bilo Ivona ali nije nikako sjelo tako da je u tijeku promjena imena na Sara.


Ivana Ergić sa sestrom i malom nećakinjom

Izrađujete zanimljive lampe. Kako ste se počeli time baviti? Što još sve danas radite?
Sve je počelo igrom slučaja, kad smo prijateljica i ja željele iznenaditi svoju treću prijateljicu nekim posebnim poklonom, iako sam ja te sklonosti izrade osobnih poklona izražavala i ranije, mami sam za rođendan prije sedam godina poklonila foto album koji visi na zidu a sastoji se od niza slika naše obitelji okačenih na drvene šipke i povezane ukrasnim trakama, kao filmska vrpca. Već nekoliko godina se bavim time, specijalizirala sam Poduzetnički menadžment, naučila sam hrvatski znakovni jezik i položila za intervenora (pratnju) za gluhoslijepe osobe. Volontiram u udruzi Dodir i uživam u tom poslu. Zamislite samo da ne vidite i ne čujete, a morate u dućan, kod doktora ili bilo gdje. Ništa ne možete bez pomoći intervenora.

Kakva sjećanja u vama bude dani na vremena kad ste bili Miss Hrvatske?
Vrijeme kad sam bila Miss mi budi pomiješane osjećaje, ima lijepih i manje lijepih trenutaka, pamtim ih sve jer i jedni i drugi nas uče životu. Ovo zvuči možda neočekivano, ali puno je tu očekivanja, razočaranja, nadanja, naravno moj plan za život je bio obrazovanje u prvom redu, a ovo je bila samo poslastica uz to, sve u svemu jedno zanimljivo i neponovljivo iskustvo!

Kako danas gledate na izbore ljepote?
Sa simpatijom, iako možda sve bi bilo puno ljepše i bolje da je to kod nas organizirano na nivou države a ne malih agencija koje dobiju licencu za izbor Miss Hrvatske, a nemaju dovoljno dobru organizaciju i financije da djevojke dostojanstveno mogu predstaviti svoju ljepotu i svoju zemlju kao neke bogatije i uređenije zemlje koje u svoje djevojke ulažu puno više truda i sredstava! Nove organizatorice se puno vise trude jer su i same bile missice tako da je situacija puno bolja nego prije deset godina kad je bio moj izbor. Ove godine izbor će se održati u Šibeniku odakle dolazi najveći broj missica i bit će to pravi spektakl.

Da se možete vratiti u prošlost, biste li mijenjali i prihvatili taj izazov?
Ne bih ništa mijenjala. Uvijek sam znala što želim i postupila onako kako je u tom trenu bilo najbolje. Ne žalim ni za čim jer me sve to učinilo osobom kakva sam danas, a danas sam izuzetno sretna i zadovoljna.

Koliko vam je dobrog donijela ta titula i koje biste loše strane mogli izdvojiti?
Puno sam ljudi upoznala, možda nisam iskoristila sve mogućnosti koje su mi se nudile ali nisam ja taj karakter, više volim svoj miran život, s manje stresa! Sve u životu ima dva lica, sami odaberemo kojem ćemo dati prednost!

Kakav vam je ljubavni status, jeste li zaljubljeni?
Uvijek zaljubljena, ljubav pokreće svijet! Sretna sam!


Ivana s dečkom Marinom Cvitanom

Kad je po vama vrijeme za brak i djecu?
Nema formule, to se jednostavno dogodi i kad ne očekujemo, tako da planovi puno ne pomažu... Za koju godinu!

Gdje se vidite u budućnosti?
Moj je jedini plan taj da nemam plan. Zezam se, sve opcije su otvorene, zapravo imam plan da budem sretna! Imam snažnu želju da pomažem djeci i ljudima kojima je pomoć potrebna. Pomoći se uvijek može na mnogo načina, svaki je dobar. Još uvijek sam dovoljno mlada da imam velike snove o boljem sutra, dat ću sve od sebe da bar malo uljepšam i popravim ovaj svijet! Svaki čovjek je dužan bar nekim svojim doprinosom, djelom, radom, poboljšati svijet, to bi nam svima trebala biti glavna zadaća! Trenutačno prikupljam stvari potrebne za djecu u Ugandi pa ovim putem pozivam sve koji su voljni sudjelovati i pomoći mi u ovom pothvatu. Dakle, treba nam odjeća i obuća za djecu od jedne do šest godina života, školski pribor i igračke. Jednom malom gestom za nas možemo uvelike olakšati i poboljšati puno drugih života i to je ono što me ispunjava i čini sretnom.

????

A photo posted by Ivana Ergic (@ivannna) on

@lampe_by_ivana_ergic

A photo posted by Ivana Ergic (@ivannna) on

A photo posted by Ivana Ergic (@ivannna) on

#love

A photo posted by Ivana Ergic (@ivannna) on