KRIVA JE 'ČISTOĆA'

Craig 'otkantao' Bonda zbog američke serije

15.02.2016 u 13:02

Bionic
Reading

Nakon deset godina Craig je zbog uloge u novoj američkoj seriji 'Purity', koja se snima po posljednjem istoimenom romanu jednog od najpopularnijih američkih pisaca današnjice Jonathana Franzena, odustao od svog najunosnijeg filmskog angažmana i tako rekao zbogom agentu 007

Malo se tko tome nadao, no Daniel Craig očito se nakon desetljeća zasitio uloge Jamesa Bonda odlučivši da će 'Spectre' biti njegov posljednji bondovski film. Ulogu slavnog britanskog agenta nadmašila je ona u novoj američkoj seriji 'Purity', a režirat će je Sam Mendes. Imat će 20 nastavaka, a rađena je po najnovijem romanu slavnog Jonathana Franzena.

Craig, koji je napunio 47, našalio se kako 'bi radije prerezao žile nego opet glumio Bonda', a njegov zadnji film je protekle godine zaradio više od 600 milijuna dolara na kinoblagajnama.

Na pitanje koga bi rado vidio kao svog nasljednika hladnokrvno je izjavio kako ga za to uopće nije briga, ali da budućem slavnom filmskom špijunu želi mnogo sreće. Šuška se da su se u užem izboru za novog Bonda našli Damian Lewis, Tom Hardy, Henry Cavill, Michael Fassbender i Idris Elba.

U seriji 'Purity' Craig će glumiti Andreasa Wolfa te glavnoj junakinji Purity pomaže pronaći oca.