ZABRINULA FANOVE

Blankin povratak kući uz pomoć štaka

14.02.2016 u 17:44

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatskoj rekorderki u skoku u vis Blanka Vlašić u srijedu operativnim zahvatom u finskom Turkuu uklonjen dio kosti koji joj je iritirao Ahilovu petu, aktualna svjetska doprvakinja vratila se u rodni Split


'Povratak kući bez sportske opreme', objavila je Blanka Vlašić na svojoj službenoj Facebook stranici. Nakon operativnog zahvata Blanka hoda uz pomoć štaka, a kako je do nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru preostalo dovoljno vremena, svi su optimistični da će se do tada potpuno oporaviti.


'Nakon natjecanja u Splitu doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao mi je da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u finskom Turkuu. On je odmah rekao da bi bilo dobro tu situaciju s Ahilovom tetivom i Haglund-petom, koja me muči već dvije godine, riješiti kirurškim zahvatom', objavila je u petak na svom službenom internetskom portalu Blanka Vlašić, koja s preskočenih 195 cm na nedavnom mitingu u Splitu zauzima treće mjesto na ovogodišnjim svjetskim ljestvicama.

Going home was a challenge, but what in life isn't? Povratak doma bez zimske opreme ??

Posted by Blanka Vlasic Official Page on 14. veljače 2016



'Zapravo je bila riječ o rutinskom čišćenju koje je trajalo 40-ak minuta, sve je prošlo u najboljem redu i doktor je jako zadovoljan', napisala je Vlašić.
Uz Blanku je tijekom operativnog zahvata u Finskoj bio i njezin fizioterapeut Nenad Bakula, koji je pratio zahvat i vodit će je kroz proces rehabilitacije.