AKI RAHIMOVSKI

'Slavimo 40. rođendan kao što su ga slavili Stonesi'

01.12.2015 u 22:17

Bionic
Reading

Nakon dva spektakularna koncerta u Beogradu Parni valjak se sprema za dvije svirke u Zagrebu. Prva će biti u petak 18. prosinca, kada će imati akustični nastup u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, a dan kasnije 19. prosinca sviraju u Velikoj dvorani Doma sportova u električnoj varijanti. Uoči zagrebačkih koncerata Aki Rahimovski nam je otkrio što mu danas - nakon 40 godina - znači glazba i je li mu ikad bilo teško popeti se na pozornicu

'Prvi put radimo ovakav format, dan za danom u dvije potpuno različite izvedbe, i jako nas veseli novi izazov. Odlučili smo se za dva različita, akustični i električni koncert jer to nitko nije napravio osim Rolling Stonesa kada su slavili 40 godina svoje karijere pa su imali nastup u klubu, dvorani i na stadionu', kaže Aki, a ne samo da obilježava četrdeset godina Parnog valjka, već i četrdeset godina života i rada u Zagrebu.

Za njegovu selidbu iz Skoplja bio je zaslužan Vladimir Mihaljek Miha, menadžer Grupe 220 koji je 1975. prekinuo suradnju s Bijelim dugmetom i slušao Akija na Boom festivalu u Zagrebu, a nastupao je s grupom Tor.

Ove godine Parni valjak slavi 40 godina postojanja te 20. godišnjicu legendarnog koncerta u ZeKaeM-u. 'Taj unplugged smo željeli odsvirati u nekom malom kazalištu i dokumentirati, zbog sebe, a ne zato što su u to vrijeme, zahvaljujući MTV-ju, unplugged koncerti bili popularni. Valjak je kao bend davno sazrio da može uživati u onome što radi', ističe njegov frontmen.

Do sada se nije dogodilo to da mu je bilo dosta glazbe ili da mu se nije dalo pjevati i izaći pred publiku. 'Bina je moj filtar za sve stvari i događaje, ma koliko oni bili teški. Ona mi donese ono što mi je, osim obitelji, najvažnije na svijetu - glazbu i emocije koje prenosimo publici i ona nama. Kad se popnem na pozornicu, isključim se iz realnosti i plovim u mislima kroz glazbu i riječi koje pjevam. Ponosni smo na sve što smo napravili u prvih 40 godina karijere, a i biti dijelom pop-kulture predstavlja nam veliko zadovoljstvo', rekao je Aki.