BOŽIĆNI FOOD FESTIVAL

Blagdanska festivalska čarolija u Velikoj Gorici

01.12.2015 u 16:31

Bionic
Reading

Blagdanski gastrodogađaj Božićni Food Festival Velika Gorica počeo je 29. studenog, a trajat će do 1. siječnja na prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta, odnosno u Parku doktora Franje Tuđmana

Pod organizacijskom palicom Street Food Festivala Croatia, a pod pokroviteljstvom Velike Gorice i Turističke zajednice grada Velike Gorice, festival je ukrotio svu čaroliju nadolazećih blagdana te kroz brojne gastronomske i zabavne sadržaje pruža građanima Velike Gorice i njene okolice nezaobilazno mjesto za obiteljsko druženje i uživanje u božićnom ugođaju.

Raznolika i originalna festivalska gastroponuda sastoji se brojnih delicija, kreiranih kao spoj tradicionalne blagdanske kuhinje i kreativnog street food načina pripreme, iz čega se izdvaja: Buncek Dog s kiselim zeljem i hrenom, domaće kobasice Brko&Brko, Western Chipy Chips, štapići od sira s marmeladom od špeka te proljetne rolice i sljezovi kolačići.

Posjetitelji mogu kuhano vino Iločkih podruma začiniti prema vlastitim željama s čak 12 vrsta začina, okrijepiti se uz božićno pivo, osladiti uz rum-punč ili ugrijati uz čašicu rakije u Rakija baru.

Zabavu za mališane organizator je osigurao u Kutku za najmlađe, a nezaboravne uspomene garantiraju: ZOO domaćih životinja, Drvena kuglana, Seoska carting staza te Kućica i Rikša djeda Božićnjaka. Za Badnjak i za doček Nove godine predviđen je glazbeni program, a za cijelo vrijeme trajanja festivala mogu se očekivati brojna prigodna iznenađenja.