BORNA RAJIĆ

Snažna poruka Matanićevog 'Zvizdana' gađa srce u 'sridu'

09.10.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Zašto je svaka nagrada koja je pripala ili će pripasti Matanićevom 'Zvizdanu' itekako zaslužena, u svom novom video zapisu objasnila je Borna Rajić. Otkriva nam što misli o Matanićevon redateljskom umijeću, 'Zvizdanovim' glavnim akterima, emotivnom naboju filma i dominantnoj poruci

Mnogi ga hvale, neki su suzdržani, tek poneki nezainteresirani. Priča o trijumfu Matanićevog 'Zvizdana' ne prestaje, a svoj doživljaj trenutno najgledanijeg hrvatskog filma u novom videu prenijela nam je i naša kolumnistica Borna Rajić. 'Riječ je o vještom redatelju koji emotivno angažira gledatelja od početka do kraja, pripremajući ga tako za veliko finale i njegovu snažnu poruku', smatra Borna.

No to nije jedini razlog koji 'Zvizdan' čini sjajnim suvremenim djelom sedme umjetnosti.

'Portretiranje dubine i slojevitosti emocija, snažnom glumom i autentičnošću glavnih junaka, posebno me se dojmilo. Ni jedan kadar nije suvišan. Za razliku od američkih filmova danas, gdje i drame više nalikuju komedijama jer je cilj dominantno zabaviti publiku, najveća vrijednost Matanićevog filma je u tome što pruža istinski katarzični doživljaj', zaključuje Borna Rajić.