KLUB BIVŠIH I SLOŽNIH

Prijateljstvo nakon razvoda za njih nije nemoguća misija

02.10.2015 u 12:03

Bionic
Reading

Primjer Larise i Gorana Najvojca, umjetnika koji su nakon šestogodišnjeg braka i 13 zajedničkih godina objavili razvod i nakon toga javno izašli kao prijatelji, nije česta pojava, ali je u današnja vremena, u kojima smo svjedoci mnogih kompromitirajućih okršaja bivših partnera preko medija - hvalevrijedan. Slično su postupili Ana Rucner i Vlado Kalember i nakon osam godina braka, u kojem su dobili sina Dariana, ostali složni i bliski. Skladnim odnosima nakon rastave mogu se pohvaliti i Milana i Goran Vlaović, a kao supružnici zajedno su proveli 18 godina i dobili troje djece

Da se nekadašnji ljubavnici, partneri ili supružnici na kraju ljubavne balade gledaju preko nišana, situacija je s kojom se danas suočavaju Severina i Milan Popović, Stipe i Iva Majoli i drugi koji nisu svoju intimu u trenutku rastave uspjeli zadržati podalje od javnosti. No nekima je to pošlo za rukom - poći putovima prijateljstva nakon dugo godina ljubavi i zadržati dostojanstvo u teškim životnim trenucima. Osobito ako su u cijelu priču uključena djeca, kao što je to slučaj Gorana i Larise Navojec, jer su u šest godina dugom braku dobili sina Grgura.

'Rastajemo se – sastajemo se. Rastajemo se kao supružnici od stola i postelje, ali se kao roditelji, prijatelji i suradnici i dalje sastajemo. Molimo medije za razumijevanje i privatnost, osobito privatnost našeg djeteta. Unaprijed zahvalni, Larisa i Goran Navojec', istaknuli su i zasigurno posramili sve one koji su svoj brak završili na mnogo ružniji način.


Bivši supružnici prošlog tjedna na premijeri filma 'Savršen dan'

Nakon 13 zajedničkih godina, svih uspona i padova Larisa i Goran svojim primjerom nisu iznenadili prijatelje, kao što im nije bio čudan ni njihov zajednički izlazak prošlog tjedna, kad je Larisa Goranu bila podrška na premijeri filma u kojem glumi. Nomadski život okončao je njihov brak, ali ne i međusobno poštivanje te zajedničku brigu oko djeteta. Da nisu jedini u tome, dokaz za to su Ana Rucner i Vlado Kalember, glazbenici koji i nakon rastave surađuju, zajedno nastupaju i brinu se o devetogodišnjem sinu Darianu. Devet zajedničkih godina nisu pokopali potpisivanjem papira za razvod.

O slozi nakon razvoda mogli bi govoriti i Milana i Goran Vlaović, spisateljica i bivši nogometaš koji su se 2011. razveli mirnim putem i do današnjeg dana ostali u dobrim odnosima. Osamnaest zajedničkih godina i troje djece jaka su spona dvoje ljudi da bi tako lako jedno drugom zauvijek rekli 'zbogom'.


Milana i Goran na promociji njezine knjige 'Bomboni od meda' 2011. u društvu književnice Julijane Matanović

'Nije bilo lako. No najteže je bilo kad je to trebalo kazati, primjerice, majci! E, to je bilo teško! Tko god ulazi u instituciju braka, ne razmišlja o tome da će jednom izići iz nje. Svaki poraz treba, kako je rekao Ćiro Blažević, ‘preispitati u tami vlastite kože’. Treba naučiti da život nisu samo pobjede te da je život i kao takav lijep. Može se izgubiti ljubav, ali ne smije se izgubiti ljudskost', poručila je Milana, danas u sretnoj vezi s Borisom Kovačekom, marketinškim stručnjakom.

Ni glumački par Natašu Dorčić i Svena Medvešeka rastava nakon sedam godina braka i troje djece također nije razdvojila. U holivudskim krugovima, u kojima mnogi parovi nakon razvoda postanu smrtni neprijatelji, Gwyneth Paltrow i Chris Martin pokazali su da bliskost bivših nije nemoguća misija. U istom su klubu bivših a složnih Reese Whiterspoon i Ryan Philippe te Demi Moore i Bruce Willis.