MINJA MAJUREC

'Periku čuvam kao podsjetnik na svoju najveću borbu'

03.07.2015 u 10:32

Bionic
Reading

Glumica Mirjana Majurec fotografijom starom pet godina prisjetila se najtežeg razdoblja u svom životu iz kojeg je izašla kao pobjednik. Uz podršku svojih najboljih prijateljica, vlastite snage, dišpeta i humora, uspjela se izdignuti iznad svih nedaća, zbog čega danas, kaže, drugačije gleda na život

Splićanka sa zagrebačkom adresom, 62-godišnja Minja Majurec, jedna je od žena koje su uspjele pobijediti rak dojke. Fotografija koju je podijelila s prijateljima na Facebooku, nastala je prije pet godina kad je zbog kemoterapije izgubila kosu. U tim danima humor ju je nerijetko spašavao i odagnao barem nakratko osjećaj bespomoći.

'Kad se odlučite za kemoterapiju, vaš onkolog vas upozori da ćete izgubiti kosu u roku od 18 dana. Od HZZO-a dobijete 400 kuna za periku, no naravno da s tim novcem ne možete ništa, a kamoli kupiti dobru periku. Imala sam sreće jer mi je frizerka mog sina od moje kose napravila jednu koju i danas čuvam. Ona mi je simbol moje kalvarije, ne dam je nikom. Danas sam dobro, nalazi su u redu, idemo dalje', kaže uvijek energična glumica.

Tijekom njezine borbe s bolešću najveću podršku imala je, kaže, ne u obitelji, već u svojim prijateljicama i u samoj sebi. Veliku pomoć pružio joj je, kaže, i bioenergetičar Mekki Torabi: 'Pomogao mi je puno i sve to besplatno. Sjećam se dana kad smo pokojna Marina Nemet i ja došle k njemu na Velesajam. Odmah je shvatio da je Marina jako loše te da joj, nažalost, ne može pomoći. Za mene je rekao da još uvijek postoji šansa za ozdravljenje. Danas imam njegovu sliku uramljenu na zidu.'

Nakon svega što je prošla posljednjih nekoliko godina, Minja, kako je prijatelji i obitelj od milja zovu, inače glumica matičnog kazališta Gavella, o sebi ne razmišlja kao o velikom borcu.

'Prema svojim neprijateljima sam borac, a u sebi sam jedna vrlo tužna osoba. Unatoč svemu, na licu imam osmijeh jer znate kako kažu u Dalmaciji - ne dam im gušta! Život me nije mazio, bilo je kako je bilo. U poslu sam našla spas. Jako ga volim, on me uvijek podiže i oraspoloži. Nije ni tamo sve bajno, ali gluma je moje utočište', iskreno priča bivša supruga pokojnog Ivice Vidovića s kojim ima 35-godišnjeg sina Luku. Iz braka s nekadašnjim nogometašem Dinama Markom Mlinarićem, od kojeg se razvela 1995, Minja ima sina Ivana.