'MOĆNO OKUPLJANJE'

Fotografija koja je izazvala svađu na Facebooku

29.06.2015 u 19:52

Bionic
Reading

Fotografiju s predsjednicom RH i kolegicom Anjom Šovagović snimljenu na prijemu u Predsjedničkim dvorima na Dan državnosti Vitomira Lončar objavila je na svojoj stranici na Facebooku. Među brojnim pozitivnim komentarima izuzetak je bila slikarica Ella S. Svalina koja se nije suzdržala javno reći što misli o ženama na fotografiji, a neki su joj to zamjerili

Kad se na jednoj fotografiji nađu tri žene poput predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Anje Šovagović i Vitomire Lončar snimljene na svečanom prijemu povodom Dana državnosti, neki će ostati ravnodušni, neki će pak biti oduševljeni moćnom ženskom svitom, ali ne i akademska slikarica  Ella S. Svalina koja će bez dlake na jeziku reći će što misli.

Naime uspomenu sa svečanog prijema u Predsjedničkim dvorima Vitomira Lončar objavila je nedavno na svojoj facebook-stranici koju je podijelila i njezina prijateljica glumica Minja Majurec. Među mnogim pozitivnim komentarima ispod fotografije našao se i onaj umjetnice Elle Svaline, bivše supruge novinara Siniše Svilana, koja ju je komentirala riječima 'Da uvijek može i gore, dokaz su ove tri gospođe'.

Njezino mišljenje netko je nazvao ljudskom zlobom, no ne i Vitomira Lončar koja oštru kritiku Elle Svaline smatra slobodom govora u demokratskom društvu.

'Svatko ima pravo misliti što hoće. Ponosna sam što sam bila jedna od uzvanika na prijemu naše predsjednice povodom najvećeg praznika naše domovine Dana državnosti i to ne skrivam. Zato sam i objavila fotografiju. Ako se to nekome ne sviđa, neka ne gleda fotografije na mojoj facebook-stranici. Živimo u demokratskom društvu, svatko ima pravo reći što želi pa tako i gospođa Svalina koju osobno ne poznajem. Susreli smo se jednom dok sam gostovala prije 15 godina u televizijskoj emisiji njezinog tadašnjeg supruga Siniše Svilana. Oduvijek sam radila za dobrobit svoje domovine i nemam se čega sramiti', zaključila je Vitomira Lončar.