VANJA I LANA

Slavne Hrvatice kojima je privatni život ugrozio karijeru

26.05.2015 u 10:56

Bionic
Reading

Početak 2005. Lani Pavić nije ostao u lijepom sjećanju. Upravo u to vrijeme televizijska voditeljica i novinarka nakon samo dva mjeseca braka razvodila se od poduzetnika Ivora Vucelića, a u javnosti su iz dana u dan izlazili detalji o najkraćoj hrvatskoj celebrity rastavi

Lana je doslovno postala lice s naslovnice te su joj se osim privatnih dogodili i poslovni problemi. Raskinut joj je unosan ugovor s Hrvatskom lutrijom, o čemu je nakon punih deset godina prvi put otvoreno progovorila za tportal. Vanju Halilović je raskid ugovora s istom kompanijom također dočekao nenadano, a televizijska voditeljica prvi put ekskluzivno govori o svom iskustvu.

Deset godina nakon što joj je Hrvatska lutrija preko noći otkazala suradnju Lana Pavić (35) prisjetila se onoga kroz što je prolazila u to vrijeme.

'Suradnja mi je otkazana zbog razvoda koji tada još nije bio ni potvrđen. Sada, nakon deset godina, slobodno mogu kazati da mi se to dogodilo zbog nečijeg telefonskog poziva. Neću imenovati o kome se radi', rekla nam je magistra novinarstva koja se danas uspješno bavi promocijom i marketingom, a radi i na zagrebačkoj televiziji Z1.

Ugovor s Hrvatskom lutrijom sklopila je početkom 2005, a raskinut joj je krajem listopada iste godine. Šarmantna Splićanka deset je mjeseci vodila emisiju 'Loto 7/39', a zahvaljujući novom ugovoru koji je trebala potpisati vjerojatno bi vodila još neke projekte Hrvatske lutrije.

'Doveli su me pred gotov čin i bez ikakvog objašnjenja otkazali suradnju. Ništa mi nije rečeno osim toga da uopće ne moram odraditi preostale emisije iako sam profesionalno radila svoj posao i u to vrijeme proživljavala privatnu dramu jer mi je umro tata. Sjećam se da sam dva dana nakon njegova pogreba došla u emisiju. Nitko nije imao nijedan prigovor na mene', priča Lana.


Jelena Glišić i Vanja Halilović

'Nakon što mi je raskinut ugovor osjećala sam se loše. Sigurna sam da je priča o mom razvodu namjerno tempirana baš u to vrijeme samo da ne nastavim raditi u Hrvatskoj lutriji. Dogodio mi se razvod, a ne nikakav skandal koji bi me mogao kompromitirati. U isto su vrijeme neke druge, razvedene žene sasvim normalno radile u Lutriji. Zbog svega sam morala potražiti pomoć psihologa jer su mi otkazani i drugi angažmani. U Zagreb sam došla studirati, a ne tulumariti, i bila je to teška situacija za mene. Da nisam imala određenu ušteđevinu i prijatelje koji su mi bili bezrezervna podrška, ne znam kako bih to uspjela preživjeti', iskrena je voditeljica.

Osvrnula se i na Tinu Katanić, manekenku koja posljednjih dana proživljava sličnu dramu.

'Zgrožena sam svime što joj se događa. No, s druge strane, to me nije ni začudilo. Ima svu moju potporu. Ona je vesela i predivna mlada žena. Što netko radi u privatno vrijeme – njegova je stvar. A to što joj je netko napravio više govori o toj osobi nego o njoj samoj', kazala nam je Lana Pavić.


Tina Katanić

Vanja Halilović (30) dvije je godine bila voditeljica Lota, no lijepoj je Dubrovkinji, baš kao i Lani, Hrvatska lutrija raskinula ugovor ekspresnom brzinom. U srpnju ove godine bit će točno godinu dana od prestanka njezinog angažmana, a voditeljica je prvi put odlučila progovoriti o onome što se zbilo. I za Vanjin privatni život mediji su oduvijek bili zainteresirani, ali nitko ne može potvrditi da su oni smetali njezinim poslodavcima.

'Moram istaknuti da sam sretna i ponosna što sam radila za tako značajnu i uglednu tvrtku kao što je Hrvatska lutrija jer je u pitanju jedinstven brend. Nažalost, moje je iskustvo, zbog načina rada te ophođenja prema meni osobno - negativno. Naime, način, mjesto i vrijeme obavještavanja o otkazu suradnje, samo nekoliko sati prije emisije uživo, neprihvatljivi su i ponižavajući. Adekvatnog i opravdanog razloga za neproduljenje ugovora nikad nije bilo, što su i sami priznali u više navrata. Za moje mjesto, a sve poslove sam obavljala savjesno i profesionalno, našlo se mjesta za čak dvije nove voditeljice. Izbor i kasniji dolazak posljednje voditeljice bio je i više nego očekivan. U cilju konačne bolje produkcije i kvalitete, upozoravala sam ovlaštene osobe iz Hrvatske lutrije na neorganizaciju, naročito niže razine upravljanja, jer izuzev rijetkih nisu bili spremni preuzeti odgovornost za vrijeme zahtjevnijih izvlačenja. Nikad tako nešto nisam iznosila u medijima i sve je bilo isključivo vođeno željom da emisije budu kvalitetnije u svim segmentima, a međuljudski odnosi bolji i pošteniji. U konačnici, svjedoci su mi djelatnici, urednici i režija HRT-a koji uvijek mogu potvrditi sva moja nastojanja da Loto i dalje opravda svoj dugogodišnji ugled i reputaciju. Nadam se da će već započete smjene i odlasci u Upravi dovesti Lutriju do pravednijeg odnosa prema suradnicima, pa bih se veselila i ponovnoj suradnji', zaključila je Vanja.