PLATFORMA LEANIN

Superžena: Mit ili stvarnost u našem društvu?

27.02.2015 u 13:34

  • +13

Uz Super žene lansiran LeanIn Hrvatska

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bionic
Reading

U zagrebačkoj galeriji Velvet sinoć je održano lansiranje hrvatskog ogranka LeanIn, platforme koja se zalaže za jednake uloge žena i muškaraca u svim segmentima društva te poticanje žena da se ohrabre i istupe u različitim situacijama

Postoji li superžena u današnjem društvu i na što se uopće odnosi taj pojam, raspravljale su sinoć mnoge uspješne poslovne žene Hrvatske, a u panelu koji je vodila Iva Šulentić svoje mišljenje rekle su Aleksandra Kolarić, komunikacijska savjetnica, Irena Jolić Šimović, članica Uprave Hrvatskog telekoma, prof. Meri Veselić, psihoterapeutkinja i poduzetnica Elizabeta Novaković.

Rasprava je obilježila i  lansiranje hrvatskog ogranka platforme LeanIn, svjetskog pokreta koji je pokrenula Sheryl Sandberg, direktorica operacija Facebooka. Osnivačice platforme su Ida Pandur, vlasnica digitalne agencije Grey Entourage, Ivana Grbavac, savjetnica za razvoj proizvoda u Googleu, Jelena Mijailović, voditeljica odjela strategije u Publicisu, Nada Kaurin, brand managerica za Delimano i Sarah Josipović, vlasnica marketinške agencije odlučile su pokrenuti ogranak platforme LeanIn u Hrvatskoj.

Motivirane knjigom Sheryl Sandberg, u kojoj govori o problemima uspješnih žena i što žene trebaju napraviti da promijene predrasude i sruše stereotipe, brojnim budućim aktivnostima LeanIn Hrvatska nosit će se s ovom problematikom i pokušati motivirati, inspirirati, poticati i ohrabriti druge žene.