LYNX LYNX MUSIC PREDSTAVLJA:

The John, Biological Lovers i Luka Belani u Močvari!

24.04.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Makedonski bend The John, portlandski pop folk duo Biological Lovers i domaći kantautor Luka Belani nastupit će 10. svibnja u zagrebačkom klubu Močvara

The John nastao je 2007. godine u Skopju, u vrijeme kada je autor, kompozitor i multiinstrumentalist Ljupa Angelov svoje razne i široke glazbene utjecaje počeo kanalizirati u stvaranje glazbe i pisanje tekstova. Inspiriran glazbom kultnih The Velvet Underground, Boba Dylana, Gang Of Four The Brian Jonestown Massacre i The Stooges te modernim zvukom koji imaju Shocking Pinks, LCD Soundsystem The Dandy Warhols i The Strokes, Ljupa Angelov stvara unikatan makedonski glazbeni dragulj koji počiva negdje između psychedelic, surf i garage rocka, neo psychedelica te alternative dancea.

The John izvrstan je i moderan makedonski bend, što dokazuje posljednji album 'Waufvw !!!', nagrađen kao najbolji album 2012. godine prema izboru radiostanice Kanal 103, čime je okončano četiri godine vodstva Bernays Propagande. U prošlosti je The John prošao kroz razne turbulencije i mnogobrojne promjene sastava, a danas ga čine Ljupa Angelov (vokal, gitara), Filip Pajdakov (bas gitara), Darfa Tasevski (gitara, bas gitara) te Filip Stančevski (bubnjevi).

The John iza sebe ima pozamašnu diskografiju koju čine dva EP-a mini album te izvrsna tri albuma, a posljednji, Waufvw !!!', može se besplatno preuzeti s linkaovdje.

The John - 'Dosada'

Biological Lovers je pop folk duo iz Portlanda u Oregonu nastao nakon što su Brian Smith (gitara, vokal, DG-10) i Hannah Sheets (klavijature, vokal) započeli romantičnu vezu i glazbenu suradnju. Njihove pjesme o ljubavi snimljene su i izdane u svibnju 2012. godine za mini etiketu Two Crows Records u obliku albuma nazvanog 'Holding Hands', a početkom 2013. godine uslijedio je EP 'Sharing Secrets'.

Prvi put nastupili su zajedno tijekom odmora u Minneapolisu u Minnesoti, nakon turneje Zapadnom obalom SAD-a, promovirajući jedan od Brianovih solo albuma. Brian i Hannah zasebno su također nastupali s autorima i bendovima kao što su The Dandy Warhols, Calvin Johnson, Globelamp i Brainstorm, gostujući na festivalima u SAD-u kao i u klubovima te ispred europske publike. Sretan su par, što slušanje njihove glazbe čini sretnim iskustvom.

Biological Lovers - 'Tour Anthem'

Luka Belani autor je iz Križevaca sa adresom prebivališta u Zagrebu, a u posljednjih je nekoliko godina postao vodeći domaći glazbenik. Kao svoje glazbene uzore navodi velikane kao što su Neil Young John Mayer,Wilco te Bon Iver

Luka Belani - 'Guarded By Angels'

 


Svojim prvim albumom 'B-Side Of My Mind' iz 2009. godine, izdan za Aquarius Records, privlači pažnju publike i kritike koja ga je tada proglasila debi albumom godine dok je singl 'Guarded By Angels' završio na mnogim top listama najemitiranijih domaćih pjesama.

Godine 2011. Luka Belani izdaje drugi album 'Changin' Chapters' kojim postiže još veći uspjeh, širi bazu svojih fanova i ponovo biva izvrsno prihvaćen od kritike koja ocjenjuje album visokim ocjenama i ponovo stavlja u sam vrh brojnih top lista domaćih izdanja.

Izvrsna dva albuma osigurala su mu mnoge nastupe na domaćim i europskim festivalima te u klubovima, a danas iskustvom broji preko 300 nastupa u Hrvatskoj, Engleskoj, Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Srbiji. Luka Belani ovom će prilikom nastupiti sa svojim pratećim bendom koji čine Marko Levanić (bas gitara), Adrijano Valpatić (gitara, prateći vokal) i Tin Ostreš (bubnjevi).

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22, Zagreb), Dallas music shopu (Tkalčićeva 7, Zagreb), glazbenoj knjižari Rockmark Berislavićeva 13, Zagreb) te u klubu Močvara Trnjanski nasip bb). Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti na blagajni Močvare po cijeni od 50 kuna