ZAGREBAČKE LJETNE VEČERI

Suzanne Vega na Gornjem gradu

01.06.2011 u 13:57

Bionic
Reading

Recesija je lupila po prstima i Koncernu direkciju koja je na današnjoj press konferenciji predstavila ovogodišnji program Zagrebačkih ljetnih večeri i Svijeta glazbe (za sezonu 2011/12) u nešto skromnije obimu nego prijašnjih godina

Osim što je ukinula dugogodišnji program koncerata klasike Forte Foritisimo, koji postoji oko 40 godina, Koncertna direkcija najavila je na današnjoj press konferenciji i program koji je priredila za Zagrebačke ljetne večeri. Uz nezaobilazne koncerte klasične glazbe, ove godine će na Sceni Gradec nastupiti i proslavljena američka kantautorica Suzanne Vega, i to u srijedu, 6. srpnja. Samo dan kasnije, Jelena Radan će u Atriju galerije Klovićevi dvori izvesti program 'Triptih – susreti'.

U ostatku programa Zagrebačkih ljetnih večeri, koje počinju 5. srpnja nastupom pijanista Javora Bračića u Klovićevim dvorima, očekuje nas i nastup Acoustic Projecta (8. srpnja), 'Didona i Enej' (10. srpnja) – Međunarodni edukacijski projekt u kulturi pod nazivom Glazbeno vozilo, Split, potom Trio Wanderer iz Francuske (11. srpnja), nastup ruskog pijanista Andreja Gugina (12. srpnja, Fanfare Zimbrul iz Rumunjske (14. srpnja), Schikaneders Jugend iz Austrije (15. srpnja, Ansambl Marco Polo iz Hrvatske (18. srpnja), koncert gitarista Birelia Lagrene iz Francuske i Stochela Rosenberga iz Nizozemske (26. srpnja) te za kraj nastup velikog Ive Pogorelića u Atriju glaerije Klovićevi dvori 27. srpnja. Svakako valja spomenuti da će se i ove godine održati Međunarodna smotra folklora i to u periodu od 20. do 24. srpnja.