REZULTATI AUTOPSIJE

Supruga Robina Williamsa otkrila pravi uzrok njegove smrti

04.11.2016 u 15:28

Bionic
Reading

Udovica preminulog glumca Robina Williamsa, koji se u kolovozu 2014. objesio u svom domu u 64. godini života, otkrila je da uzrok njegove tragične smrti nije depresija, kako se pisalo, već demencija i to onaj njen oblik koji je usko povezan s Parkinsonovom bolešću

Demencija, a ne depresija bila je okidač koji je poznatog američkog glumca natjerao na tragičan čin prije dvije godine, kad si je oduzeo život. Objasnila je to napokon njegova udovica Susan Schneider u prvom intervjuu, naglasivši kako je uznapredovali oblik te bolesti utjecao na Robinovu psihu.

Naime, Williams je patio od tipa demencije Lewyjeva tjelešca, usko povezanog s Parkinsonovom bolešću. Karakterizira ga prisutnost tzv. Lewyjevih proteinskih tjelešaca u moždanom tkivu oboljelih od Parkinsonove bolesti. Demencija je pak sindrom, odnosno skup simptoma koji uključuje postupno ili naglo propadanje sposobnosti pamćenja, učenja i rasuđivanja te promjene u ponašanju.


Susan Schneider i Robin Williams bili su u braku od 2011. godine

Upravo taj psihički poremećaj je Williamsa odveo u smrt, tvrdi Schneider, dodavši kako su znali da on boluje od Parkinsonove bolesti, no tek je autopsija pokazala da je ona bila povezana s demencijom. Otkrila je i kako su promjene u ponašanju njezinog supruga započele 2013. godine, nakon druge godišnjice njihovog  braka, kad je počeo osjećati jake bolove u trbuhu.

'Bili smo tada zajedno već šest godina i znala sam kako se ponaša kad je u strahu za svoje zdravlje, no njegova tadašnja paranoja bila je neobjašnjiva. To je bio prvi znak da je posrijedi nešto vrlo ozbiljno', rekla je Schneider.