TRODNEVNO DOGAĐANJE

Subkulturni centar u Zagrebu otvorio svoja vrata

27.09.2013 u 21:33

  • +7

Otkrivanje kipa Joe Strummera

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Bionic
Reading

Otvaranje Subkulturnog centra (SKC) u zagrebačkoj Ulici Pavla Hatza izazvali je lavinu odličnih reakcija kako ljudi sa scene, tako i medija iz cijele države

Opširno najavljeno trodnevno događanje započelo je u petak, 27. rujna, u večernjim satima, a završava u nedjelju, 29. rujna, poslijepodne.

Otvaranje Kluba obilježilo je otkrivanje spomenika lideru grupe The Clashu Joeu Strummeru u dvorištu SKC-a koje će od petka i nositi njegovo ime.

Cijela svečanost započela je u 20 sati u dvorištu SKC-a. U 2 sat na kratkoj ceremoniji otvoren je novi zagrebački klub imena Klub., otkriven spomenik Joeu Strummeru, djelo akademskog kipara Marina Marinića, te je dvorišni prostor ‘službeno’ preimenovan u trg posvećen jednom od najvažnijih ličnosti u povijesti glazbe.

Uz prigodne riječi novinara Arsena Oremovića i samog autora kipa Marina Marinića svečano je označen početak rada mjesta koje bi trebalo dati jak vjetar u leđa domaćoj i regionalnoj sceni.

Na večeri otvaranja klubu će zasvirati grupe Rektalni front, Discohernia i Radio Clash.
Nakon njihovog nastupa pa sve do 4 ujutro predviđeno je da pult u Klubu preuzimaju DJ-i s najboljom selekcijom punk i rock hitova iz posljednjih nekoliko desetljeća.

Paralelno s koncertima u Klubu, na drugom kraju trga svoj će program imati i Beertija u kojoj ekipa iz Kultivatora sprema indie rock setove.