NAŠE MALO MISTO

Prepoznajete li našu slavnu glumicu?

29.06.2015 u 14:01

Bionic
Reading

Sinoć je na HTV-u počelo ponovno repriziranje serije koja je mnogima obilježila djetinjstvo. Dogodovštine Luigija i Bepine sada će se nekim novim generacijama urezati u sjećanje, a sjećanja sa snimanja serije s nama je podijelila glumica Nada Abrus. Te davne 1969. bilo joj je tek sedamnaest godina

Po svojoj popularnosti na malim ekranima 'Naše malo misto' bez problema može konkurirati kultnoj 'Dinastiji'. Iako različitog žanra, za vrijeme emitiranja na tadašnjoj televiziji Zagreb vrijeme u bivšoj Jugoslaviji kao da je stalo. Ulice su bile prazne, a gledatelji svih generacija željeli su saznati što će se novog dogoditi njihovim omiljenim junacima.

Kad je kao 17-godišnja djevojka davne 1969. dobila ulogu u Smojinom 'Malom mistu', Nada Abrus (64) nije ni sanjala koliku će joj to popularnost donijeti. U seriji koja prikazuje život malog dalmatinskog mjesta sredinom dvadesetog stoljeća utjelovila je Anu Metlicu.


Nada Abrus

'Bila sam tada gimnazijalka i ta mi je uloga predstavljala veliki životni dar. To je serija koja je do današnjih dana ostala pravo malo remek-djelo. A kako i ne bi kad su u njoj sudjelovali najbolji glumci iz tadašnje Jugoslavije. Većina njih više nije među nama što mi jako teško pada. Svi su bili božanstveni i u to se vrijeme poštovalo glumca. Najviše sam se povezala s pokojnim Borisom Dvornikom koji je seriji uistinu dao veliki pečat. Kasnije tijekom života također smo se često sretali', prisjetila se s dozom nostalgije u glasu Nada Abrus, kojoj je uloga u 'Malom mistu' otvorila put prema drugim jednako cijenjenim glumačkim ostvarenjima.