LEGENDARNI PJEVAČ

Ovo su pjesme po kojima ćemo pamtiti Cockera

23.12.2014 u 13:56

Bionic
Reading

Joe Cocker rastužio je glazbeni svijet preminuvši u 70. godini života nakon borbe s rakom pluća

Slavni glazbenik prepoznatljivog glasa poznat je po svojim sjajnim obradama Beatlesa, Raya Charlesa Billyja Prestona, Animalsa i drugih, koje su često bile popularnije i od originala.

Iz njegovog bogatog opusa zbilja je teško izdvojiti najbolje pjesme, no po ovim legendarnim hitovima bit će zasigurno zauvijek zapamćen.

Pjesmu 'Unchain My Heart' napisao je Boby Sharp, a Cocker ju je snimio 1993. godine. U originalu je izveo Ray Charles no novi život joj je udahnuo veliki Cocker.

Pjesmom 'When the Night Come' iz 1989. Cocker je posljednji put ušao na top-ljestvicu 40.

Cocker pjesmom 'You Can Leave Your Hat On' s albuma 'Cocker' (1986), koju je napisao Randy Newman, nije napravio posebno značajan uspjeh na top-ljestvicama, no pjesma se i dan danas često vrti po radijskim i TV postajama.

Prekrasna 'You Are So Beautiful' (s albuma 'I Can Stand a Little Rain' snimljenog 1974.) po mnogima je jedna od ponajboljih Cockerovih pjesama koja pokazuje svu raskoš njegovog osebujnog vokala.

Cocker je pjesmom 'With A Little Help from My Friends' pokorio Veliku Britaniju 1968. Radi se o najboljoj obradi pjesme The Beatlesa, a možda i o najboljem coveru u povijesti rock glazbe.