UŠLE U LEGENDU

Ovo su najupečatljivije cameo uloge

31.05.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Cameo uloge katkad su toliko dojmljive da zasjene čak i glavne glumce. Često potpuno neočekivane, urnebesno smiješne ili parodije, cameo uloge daju taj završni štih

Postoji hrpetina takvih gostovanja slavnih faca, a geektyrant.com je odabrao 20 najboljih cameo i malih filmskih uloga. Slažete li se s njihovim izborom?

335454, 335435, 335344, 335269Bill Murray - Mala trgovina užasa (Little Shop of Horrors
Bill Murray urnebesno je smiješan u ulozi pacijenta koji uživa u boli. Slavni je glumac pokazao sav svoj komičarski talent. Sjajno!


Christopher Walken - Pakleni šund (Pulp Fiction)
Ovo je jedna od najdojmljivijih cameo uloga, u kojoj glumčina Christopher Walken briljira kao i obično.

Tom Cruise - Tropska grmljavina (Tropic Thunder
Tom Cruise transformirao se u neuglednog Lena Wisemana, a njegovo je pojavljivanje mnogima bilo šok. Zbog te bizarne uloge u kojoj su ga rijetki prepoznali, na trenutak smo zaboravili na suludi TV ispad skakutanja po kauču u studiju kod Oprah.

Tom Cruise, Gweneth Paltrow, Kevin Spacey, Danny Devito i Steven Spielberg - Austin Powers u Goldmemberu (Austin Powers in Goldmember)
Gomila glumaca s A-liste u ovoj komediji odličan je dodatak ovom urnebesnom filmu iz 2002. s Mikeom Myersom u naslovnoj ulozi. A treba spomenuti i zanosnu pjevačku divu Beyoncé Knowles


Bruce Willis i Julia Roberts - Igrač (The Player
U ovom filmu iz 1992. neće vam promaknuti Bruce Willis i Julia Roberts. Kad snimate film o svijetu showbusinessa, obavezno morate imati i velika glumačka imena, a to su Bruce i Julia svakako jesu. Film je postigao velik uspjeh i kod publike i kod kritike te bio nominiran za Oscar u tri kategorije! Ne propustiti.

Gene Hackman - Young Frankenstein
Tko bi rekao da se u jednoj sceni ove legendarne komedije pojavljuje i slavni Gene Hackman. Film Mela Brooksa snimljen je 1974., ali i danas uživa kultni status.

Charlton Heston - Wayneov svijet 2 (Wayne's World 2)
Jedna od najluđih filmskih scena u povijesti. Charlton Heston mora zamijeniti drugog glumca u sceni pucnjave. Vjerujemo da će vas nasmijati do suza.

Sean Connery - Robin Hood: Princ lopova (Robin Hood: Prince of Thieves)
Connery je opak momak! Naravno da se pojavljuje kao kralj. To nije samo hommage njegovu pojavljivanju u filmu iz 1976. 'Robin and Marian', nego također i reunion s kolegom iz 'Untouchablesa' Kevinom Costnerom.

Michael Cera - Ovo je kraj (This Is the End
Iako mu je uloga vrlo kratka te omiljena zvijezda filma 'Juno' vrlo brzo pogiba, ta cameo uloga jedna je od najdojmljivijih samoparodija svih vremena.

Johnny Depp - 21 Jump Street
Johnny Depp ostvario je zapaženo gostujuće pojavljivanje u tom filmskom remakeu 'Jump Streeta 21', nastalom prema TV seriji iz 80-ih koja ga je proslavila. Totalno kul cameo!

Patrick Stewart - Robin Hood: Muškarci u tajicama (Robin Hood: Men in Tights)
Tko bi pomislio da i Patrick Stewart može biti toliko zabavan! U ovoj komediji Stewart je odlično parodirao Conneryjeva kralja Richarda. Što reći, nego impresivna rola Jean-Luca Picarda iz 'Zvjezdanih staza'.

Bill Murray - Zombieland
Još jedno neočekivano cameo gostovanje ovog hvaljenog glumca. Tko bi pomislio i da scena smrti može biti vrlo smiješna!

Alec Baldwin - Glengary Glen Ross
Baldwin je zvijezda ovoga neovisnog filma Jamesa Folyeyja iz 1992., temeljenog na istoimenom komadu Davida Mameta. Iako se pojavljuje samo jednom, Baldwin je ukrao pozornost svojim fantastičnim nastupom. Bravo, Alec!

Ben Affleck i Matt Damon - Jay i Silent Bob uzvraćaju udarac (Jay and Silent Bob Strike Back
Slavni glumački dvojac oduševio je pojavljivanjem u ovoj suludoj komediji Kevina Smitha. Ben Affleck i Matt Damon igraju sami sebe na setu nastavaka filma 'Good Will Huntinga' pod nazivom 'Hunting Season' - trebamo li još što dodati?


Cate Blanchett - Eksplozivni murjaci (Hott Fuzz)
Lijepa Galadriel iz 'LOTR-a' sjajna je u ulozi Janine - iako joj lice ne vidimo u potpunosti! 

Martin Sheen - Kakvi frajeri 2 (Hot Shots! Part Deux)
Dojmljiva posveta ratnom filmu 'Apokalipsa danas' dignuta na novu razinu genijalnog humora u trenutku kad se Charlie i Martin pogledaju uz opasku: 'Obožavao sam te u Wall Streetu.' Neponovljivo!