NIŠTA OD DISCOTHEQUE RIVA

Otkazan dolazak Fatboy Slima u Split

01.08.2013 u 15:21

Bionic
Reading

Informacija da je u srijedu otkazan nastup Underworlda u Splitu na Rivi je bila jasan pokazatelj da nešto ne štima s ovogodišnjom organizacijom Discotheque Riva. U četvrtak je Grad Split službeno objavio da raskida ugovor jer organizatori nisu uplatili potreban iznos od 578 tisuća kuna

Tvrtka Urbani moment, koja je organizator događaja, nije ispunila svoj dio ugovorne obaveze prema Gradu. Obaveza je bila uplata od 75 tisuća kuna za najam Rive i pola milijuna kuna osiguranja. Rok uplate je bio do 8. lipnja. Nakon toga je gradska uprava još tri puta produžila rok, ali svejedno to nije učinjeno. Organizator je tražio od Grada dvodnevni besplatan najam Rive, što nije bilo moguće.

Dodajmo kako Urbani moment od 3. svibnja 2013. godine ima blokiran račun, a njen vlasnik Mladen Bibić nije se, unatoč našim višekratnim pozivima, javljao na telefon.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar je izjavio da mu mi nije drago što se to dogodilo. 'Stručne službe su organizatoru izašle ususret koliko su mogle, tri puta smo produžavali rok uplate. Rivu nismo mogli dati gratis, a pogotovo ne bez osiguranja od 500 tisuća kuna, kada uzmemo u obzir na što je Riva sličila lani nakon ovog događanja', izjavio je splitski gradonačelnik.

Podsjetimo da se Discothequa Riva trebala održati 8. i 9. kolovoza na splitskoj Rivi te da su trebali nastupiti Fatboy Slim i Underworld