SUBOTA, KLUB ŽEDNO UHO

Ne propustite prljavi punk kanadskih Metz!

19.02.2013 u 13:30

Bionic
Reading

Punk i post punk veličine dolaze nam najčešće u poodmakloj fazi karijere, pa nam ova subota u zagrebačkom klubu Žedno uho donosi rijetku priliku da se uvjerimo jesu li Metz, postpankeri iz Toronta, stvarno najveća nada bučne glazbe 2012. kako je opisuje veliki dio svjetskih glazbenih medija

Među hrpom hvalospjeva koja se na internetu može pročitati o ovom bendu, najplastičnije zvuči ocjena najuglednijeg indie magazina Pitchfork koji je zvuk Metza opisao kao 'Nirvana da je ostala na etiketiTouch and Go', referirajući na izdavača koji je osamdesetih i devedesetih objavljivao albume veličina poput Big Black, Killdozer ili The Jesus Lizard, a potom i Nirvanin debi album 'Bleach'.

I zbilja, u vokalu Alexa Edkinsa, koji je u bendu zadužen i za bučne gitarske dionice, može se čuti štogod prljavštine ranog Kurta Cobaina. Dakako, generalna atmosfera daleko je bliža već spomenutim noise idolima, što je prije svega posljedica mudro dotjerane produkcije na kojoj je radila ekipa ljudi iz bendova prije svega elektroničke orijentacije (Holy Fuck, Crystal Castles). Upravo taj skvičavi, bezobrazno distorzirani zvuk odvaja ih od suvremenika tipa Japandroids ili The Men koji su se posljednjih godina progurali na traci post-punk revivala.

Metz 'Wet Blanket'

Kako bi pranje žednih ušiju bilo kompletno, subotnju večer otvorit će zagrebačko-našićko-đurđevačka trojka Joe 4, koja sve brojnijim i energičnijim nastupima polako izlazi iz već stereotipne, ali medijski i dalje neizbježne naljepnice 'Hrvati koje je snimio Steve Albini', i postaje reprezentativni međaš bučne glazbe u regiji.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i knjižari Rockmark. Na ulazu će koštati 60 kuna. Ulaz se otvara u 21 sat, a koncert će početi u 21,30.