ŠEST NOMINACIJA

'Ljubav' je apsolutni favorit za europsku filmsku nagradu

05.11.2012 u 13:57

Bionic
Reading

Film 'Ljubav' apsolutni je favorit za Europsku filmsku nagradu nakon što je nominiran u čak šest kategorija

Nakon mnogo dobrih kritika koje je pobrao film 'Ljubav' Michaela Hanekea, stiže još jedna potvrda u obliku nominacija.
Naime, nominiran je u čak šest kategorija za Europsku filmsku nagradu, uključujući i one za najbolji film, režiju, scenarij, mušku i žensku ulogu.

Britanski film 'Shame' Stevea McQueena i danska drama 'Lov' Thomasa Vinterberga imaju pet nominacija.

Ta tri filma nominirana su za najbolji film, a uz njih su i njemački film 'Barbara' Christiana Petzolda, berlinski pobjednik 'Cezar mora umrijeti' braće Taviani te 'Nedodirlji / Intouchables', autorskog dvojca Toledano i Nakache. Ipak, pobjednik Venecije, Sokurovljev 'Faust', ima samo dvije nominacije, baš kao i film Nurija Bilge Ceylana 'Bilo jednom u Anadoliji'. Rumunjski film 'Iza bregova' Cristiana Mungiua dobio je samo nominaciju za scenarij.

Od 40 naslova nijedan hrvatski film nije uvršten u širi selekcijski popis, baš kao nijedan film iz susjedne kinematografije.

Među gubitnicima je i 'Masakr' Romana Polanskog, nominiran za scenarij i žensku ulogu koju ima Kate Winslet, samo jednu nominaciju ima i 'Raj: ljubav' Ulricha Seidla: onu za žensku ulogu Margarete Tiesel. Uz njih dvije, nominirana je i ledena njemačka diva Nina Hoss za naslovnu ulogu u filmu 'Barbara', kao i Emmenulle Riva za ulogu u Hanekeovoj 'Ljubavi'.

Trailer 'Ljubav'