ZORICA KONDŽA OTVORENO

'Jacques nema hit, Ivan Zak je popularniji!'

Bionic
Reading

Zorica Kondža gostovala je u programu Radio Dalmacije i na iznenađenje slušatelja komentirala rad Jacquesa, za kojeg je kazala da još nije snimio hit i da je Ivan Zak popularniji od njega. Jacques vjeruje da Zorica nije izjavila tako nešto

Iako nije poznata kao osoba bez dlake na jeziku, gostujući sa suprugom u emisiji Ive Perkušića na Radio Dalmaciji, Zorica Kondža osvrnula se na rad svojih kolega Jacquesa Houdeka i Marka Tolje.

Sve je krenulo kad je voditelj upitao pjevačicu što misli o glazbenim reality emisijama i mladim, još neafirmiranim pjevačima.

'Što znači dobro pjevati? Imamo jednog Tolju, koji je izvrstan pjevač, muzikalan je i mi smo prijatelji. Rekla sam mu - možeš pjevati 100 godina, ali moraš imati pjesmu. Što to znači kad dođeš u neku emisiju pa dobro otpjevaš Mariah Carey ili Pink? Živiš u Hrvatskoj. Za koga pjevaš te stvari na engleskom? Imali smo bendove i svirali smo obrade, sva svjetska imena smo otpjevali po terasama i klubovima. Prava iskustva stječu se s bendovima i svirkama uživo, a onda ti se dogodi da imaš pjesmu. Imamo i Jacquesa, koji je izvrstan pjevač. Ali koliko mu je dugo trebalo da ispliva? Trebao je napraviti nekoliko pjesama i još uvijek nema hit tipa 'Cesarice' ili 'Zar je voljeti grijeh', pjesme koje ostaju... Netko ima sreće pa mu se dogodi da postane poznat, snima CD-ove itd. Neću sad reći da je Zak, kako se ovaj zove, Ivan Zak, je li?, da je fenomenalan pjevač, za razliku od Jacquesa, koji meni više odgovara po vokaciji i načinu pjevanja, muzikalnosti. Zak je čisti komercijalni pjevač koji servira ljudima ono što im se na tržištu nudi i što prolazi. Sad ako imamo te dvije usporedbe - to znači da je Zak popularniji i da najviše prodaje. I to su pokazatelji', rekla je Zorica, a osvrnula se i na Ninu Kraljić, pobjednicu 'The Voicea'.

'Ako ne bude imala pjesmu koju će pjevati pola Hrvatske, onda ništa, nema sreće', zaključila je pjevačica.

Na sinoćnjem Splitskom festivalu zamolili smo Jacquesa da nam kaže što misli o izjavi Zorice Kondže. Pomalo iznenađen, pjevač tek je kratko odgovorio kako nije slušao emisiju i da ne vjeruje da bi njegova kolegica izjavila tako nešto.

Dio u kojem Zorica govori o Jacquesu poslušajte ovdje od 32. minute.