POKAJAO SE

Jack White se ispričao Black Keysima i svima koje je uvrijedio

04.06.2014 u 15:01

Bionic
Reading

Američki glazbenik i bivši frontmen grupe White Stripes Jack White na svojoj se službenoj internet stranici ispričao svima koje je uvrijedio svojim negativnim komentarima - pjevaču Black Keysa Danu Auerbachu, bubnjarici bivšeg benda Meg White, pjevačicama Lani Del Rey, Adele i Duffy, prenosi časopis Uncu

White se ispričao putem posta naslovljenog kao "Isprika i objašnjenje Jacka Whitea" u kojem je ustvrdio da to piše kako bi "razjasnio mnoštvo negativnosti oko onoga što je rekao i napisao, te da mrzi to što će taj čin privući još pozornosti na te stvari".

Govoreći o privatnim mailovima koje je izmijenio s bivšom ženom Karen Elson prošlog ljeta dok su bili u procesu razvoda, a u kojem je iznio niz uvreda i vulgarnih epiteta na račun pjevača Black Keysa Dana Auerbacha, White je rekao "kako su njegova privatna pisma isplivala u javnost zbog njemu još nerazumljivih razloga."

"....pisma su sadržala komentare koji su bili dio puno većeg scenarija koji je teško objasniti i koji ne bih trebao objašnjavati jer se radi o osobnoj i privatnoj stvari."

Dodao je da Keysima želi "sav uspjeh koji mogu dobiti".

"Želim im sve najbolje s njihovom izdavačkom kućom 'Nonesuch' koja ima ponosnu povijest u glazbi kao i u njihovim naporima da izdaju pjeme. "Golem uspjeh želim i njihovom producentu i tekstopiscu Danger Mouseu i ostalim glazbenicima koje je njihov bend zaposlio. Mogu vam i sam reći koliko je teško ljude navesti da obrate pozornost na bend koji se sastoji od dva člana s plastičnom gitarom, stoga im zaista želim svu pozornost koju Black Keysi mogu dobiti na ovom svijetu. Nadam se da će njihova izdvačka kuća ostati među najboljih deset još mnogo mjeseci te da će imati još uspješnih albuma u karijeri."

Što se tiče njegova komentara o Lani Del Rey, Adele i Duffy da "one ne bi postojale da je Amy Winehouse živa", u isprici je napisao da su "one super izvođačice sa sjajnim glasovima". Ustvrdio je da mu je osobno inspirirajuće da postoje moćni, pozitivni ženski glasovi koji otvoreno govore i stvaraju te se zahvalio svim glazbenicima koji tako rade.

Osvrnuo se i na svoje komentare o Meg White prema kojima se dalo naslutiti da ne priča više s njom.

"Ona je snažna ženska pojava u svijetu rock and rolla i nisam je htio uvrijediti, samo objasniti koliko nam je bilo teško komunicirati budući da imamo tako različite osobnosti. Nikada takvo što ne bih javno učinio nekome koga toliko volim. Postoji brdo intervjua u kojima se veoma jasno ističu moje riječi koliko je ona važna meni, ali i u glazbenom svijetu".

Svoj post završio je riječima "Bog blagoslovio Black Keyse, Danger Mousea, Adele, Meg White i sve ostale o kojima sam govorio i zahvaljujem se na razumijevanju". Zaželio im je svima sreću uz ispriku što su njegove izjave povrijedile bilo koga.