ANTONIJA MANDIĆ:

'Istina je, odlazim s RTL-a'

23.12.2014 u 09:17

Bionic
Reading

Nakon punih 11 godina suradnje, novinarka, urednica i voditeljica Antonija Mandić odlazi s RTL televizije. Prvi put o tome govori ekskluzivno u razgovoru za tportal te nam priznaje kako je odluka o odlasku dugo sazrijevala u njoj

'Već duže vrijeme razmišljam o odlasku. U postojećoj situaciji prvenstveno mi je ponestalo izazova. Bilo mi je lijepo, na RTL-u sam provela divne godine, ali vrijeme je da idem dalje', objasnila je Antonija Mandić za tportal.

Njezina suradnja s RTL-om započela je 2003. godine u emisiji 'Ekskluziv' za koju je punih sedam godina radila reportaže, uglavnom s filmskih festivala. Kaže nam da je to bilo sedam godina neraspakiranog kofera i stalnih putovanja. Zato joj se iznimno svidjela ponuda koju je dobila 2011. godine, kada je počelo emitiranje programa RTL2. Urednik Ivan Lovreček ponudio joj je vođenje i uređivanje talk showa 'Studio 45' u kojem je, tijekom gotovo tri godine, ugostila brojna domaća poznata lica. Iako joj je dodijeljen vrlo nezahvalan, kasnovečernji termin, emisija je postizala vrlo dobru gledanost.

Iako nam Antonija Mandić u razgovoru govori o nedostatku izazova kao glavnom razlogu odlaska, nije tajna da na RTL-u zapravo nikada nije dobila pravu šansu, o čemu smo svojedobno i pisali. Tome u prilog ide i činjenica da se RTL prema njoj odnosio kao da, najblaže rečeno, 'ne zna što bi s njom'. Nakon kasnonoćnog termina u nedjelju navečer, 'Studio 45' još dva puta je mijenjao termin, da bi na kraju ovoga ljeta bio i ugašen. Nakon što je nekoliko mjeseci bila bez angažmana, na vlastitu inicijativu je ove jeseni počela raditi u Informativnom programu RTL-a. Ubrzo je shvatila kako čelni ljudi nemaju konkretne planove za nju, pa je odlučila ponuditi otkaz i sporazumno se rastati od RTL-a.

'Ja sam u naponu snaga i jako želim raditi. Želim ponovno imati osjećaj koji sam imala svih onih godina, osjećaj adrenalina i izazova', zaključila je 34-godišnja Vinkovčanka otkrivši da ima mnoštvo planova, ali o njima još uvijek ništa ne smije govoriti.

Kada smo za komentar upitali RTL, potvrđen nam je sporazumni otkaz te su Antoniji poželjeli sreću u daljnjem radu. 'RTL se zahvaljuje Antoniji na godinama predane i nadasve profesionalne suradnje. Donijela je mnoge priče, odradila odlične intervjue te vodila i uređivala 'Studio 45', dokazujući se i kao novinar informativnog programa. Dogovoren je sporazumni raskid ugovora s početkom 2015. godine. Antoniji želimo uspjeh i sreću u daljnjem radu', kazali su s te televizijske kuće.