KOMENTAR

Antonija Mandić nikad zapravo nije dobila pravu šansu

20.03.2014 u 10:09

Bionic
Reading

Antonija Mandić jedno je od omiljenijih lica RTL televizije, no nikako da joj pripadne termin koji zaslužuje

Nakon što je dvije godine svakodnevno u kasnovečernjem terminu na RTL-u 2 ugošćavala mnogobrojne osobe iz javnog života, emisija 'Studio 45' ljetos je skinuta s programa. Nakon više od pola godine pauze, RTL je odlučio vratiti Antoniju Mandić na TV ekrane i ponuditi bolji termin na prvom kanalu RTL televizije subotom u 17,45. Nije tajna kako je Antonija i priželjkivala bolji termin i prebacivanje s RTL-a 2 što je više puta i ponovila u raznim intervjuima. No čini se kako je odluka bila kratka vijeka. Već nakon tjedan dana emisija je ponovno prebačena u novi termin, u nedjelju u 23,20.

Za pretpostaviti je da RTL televizija želi imati svoj late night talk show po uzoru na slične američke kasnonoćne emisije, no veliko je pitanje je li takav format u kasnom terminu zaživio među hrvatskim gledateljima. Antonija Mandić jedna je od talentiranijih novinarki i voditeljica na hrvatskom televizijskom prostoru, duhovita je, britka na jeziku i nikada svoje najave i pitanja ne čita s blesimetra, pa se pitamo je li kasnonoćni termin, koji je primjereniji reprizama ili sadržajima koji nisu namijenjeni mladima idealan za nekoga njezinih potencijala. Naime, Antonija se bavi aktualnim temama u svojoj emisiji sa 'živim' gostima u studiju i nema sumnje da bi emisija postigla znatno veću gledanost u nekom atraktivnijem terminu. Prava je šteta da se u prime timeu RTL-a, uz domaće i turske sapunice koje očito imaju prioritet, nije uspjela ugurati i jedna malo ozbiljnija, a opet zabavna emisija koja bi svakako pripomogla reputaciji TV postaje.


U 10 godina rada na RTL-u, ova 33-godišnja Vinkovčanka šest je godina pokrivala sve velike zabavne događaje poput Filmskog festivala u Cannesu, Berlinu, Veneciji gdje je razgovarala s brojnim svjetskim facama iz svijeta showbizza. Zatim je u prve dvije sezone Studija 45 odradila 230 emisija i dokazala se u ulozi urednice i voditeljice kao riba u vodi. Šarmantni duh showa odavno je osvojio publiku upravo zahvaljujući veseloj i simpatičnoj voditeljici koja je obrađivala teme od društvenog značaja i dovodila goste koji su imali što za reći poput Mani Gotovac, Rade Šerbedžije, Mirjane Krizmanić, Đane Atanasovske i Ivice Šituma, ali i one bez kojih ne bi bilo domaćeg showbizza. Dobar posao odradila je i kada joj je RTL povjerio vođenje Oscara te kada je u studiju provela maratonskih devet i pol sati emisije. Unatoč komentatorima koji su s vremena na vrijeme bili nezanimljivi i dosadni, voditeljica je spremno spašavala stvar vrlo upućena i pripremljena. Nezaustavljiva, šarmantna i brbljava, svojedobno je izjavila kako joj je kompliment ako joj je Daniela Trbović konkurencija. Iako to vjerojatno i nije daleko od istine, čini se kako HRT, za razliku od RTL-a za svoje televizijske zvijezde čuva najgledaniji termin.

Antonija Mandić zasigurno je jedan od RTL-ovih aduta i prava je šteta što je televizija odlučila staviti emisiju u tako neatraktivan termin. Iako je riječ o autorskoj emisiji, stječe se dojam da Antonija Mandić zapravo nikada nije dobila pravu šansu realizirati sve svoje potencijale. Nadamo se ipak da će njezini najvjerniji obožavatelji ostati budni zbog svoje omiljene RTL-ovke.

Studio 45 s Lepom Brenom