HAWKING I REDMAYNE

Čestitka na Oscaru koja se pamti

24.02.2015 u 10:38

Bionic
Reading

Slavni teorijski fizičar na svom je profilu na Facebooku čestitao 32-godišnjem britanskom glumcu koji ga je utjelovio u filmu 'Teorija svega' i za odličnu glumu bio nagrađen Oscarom

Prva čestitka koju je britanski glumac Eddie Redmayne dobio nakon osvojenog Oscara za glavnu mušku ulogu bila je ona Stephena Hawkinga. 'Čestitke Eddieju za osvojenog Oscara. Odličan posao, Eddie. Jako sam ponosan na tebe', riječi su koje je najpoznatiji svjetski teorijski fizičar uputio glumcu koji ga je maestralno odglumio u filmu 'Teorija svega' i za to dobio najveće filmsko priznanje.

Još kad se film počeo snimati, 72-godišnji Hawking pažljivo je pratio svaki korak talentiranog Britanca, a na svakoj osvojenoj nagradi čestitao mu je na svom facebook-profilu i nahvalio ga za trud i umijeće koje je pokazao glumeći ga.

'Eddie je mladić koji mi jako nalikuje kad sam bio mlad, ima isti smisao za humor, savršeno me je skinuo. Na trenutke mi se činilo da sam to ja. Proveo je puno vremena s paraliziranim ljudima koji su oboljeli od amiotrofične lateralne skleroze da bi mogao biti toliko autentičan. Uživao sam gledajući film; bilo mi je to najljepše putovanje kroz vrijeme. Počašćen sam ovim filmom koji me je natjerao da pogledam u prošlost i sagledam svoj život', napisao je Hawking.

A u svom govoru zahvale na Oscarima Redmayne je nagradu među ostalima posvetio i britanskom fizičaru: 'Itekako sam svjestan koliko sam sretan čovjek. Ova nagrada pripada svim ljudima koji se bore s ALS-om', kroz suze je izjavio 32-godišnji glumac.