BLAGDANSKI UŽASI

12 najgorih božićnih pjesama

23.12.2012 u 09:00

Bionic
Reading

Od dueta Johna Travolte i Olivije Newton-John do repanja Snoop Dogga o Djedu Mrazu u getu, nemali je broj pop zvijezda neslavno propao u pokušaju da snimi velikih božićni hit. Poslušajte najgore od najgorih

Već smo ušli u drugu polovicu prosinca, što znači da vam već na uši izlazi Mariah Carey i 'All I Want for Christmas Is You' koji kao da u svim trgovinama i na radiostanicama svira u konstantnom loopu.

No, vjerojatno je razlog i što je to jedini veliki božićni hit koji je izdržao od svoje premijere 1994. Naravno, tu su i Crosebyjev 'White Christmas, Lennonov 'Happy Christmas (War is over)', Bowiejev i Crosbyjev 'Little Drummer Boy', hitovi Whama!, The Beach Boysa… Iako svake godine na police stignu deseci božićnih albuma, neki od tih uradaka su toliko grozni i bizarni da bih ih trebala oporezovati ondašnja komisija za šund.

Stranica Daily Beast je objavila popis 12 najgorih pjesama, od Johna Travolte i Olivia Newton-John do najnovijeg uzaludnog napora Justina Bieber. Evo popisa najgorih i najčudnijih božićnih pjesama svih vremena.

John Travolta i Olivia Newton-John: ‘I Think You Might Like It’ (2012)
Jeste li se ikada zapitali kako će izgledati Danny i Sandy iz 'Briljantina' kad odrastu? Upravo onako kao što su nam John Travolta i Olivia Newton-John tako tragično pokazali u spotu za njihovu novu božićnu pjesmu ‘I Think You Might Like It’: neugodno su se pretvorili su se luđu verziju vaših roditelja. U tom spotu nekadašnji ljubavni par iz srednje škole pokušava obnoviti ples iz hita 'You’re the One That I Want' i glume da plaču dok gledaju crno-bijeli klasik 'It’s a Wonderful Life'. A onda prema kraju, iz nepoznatih razloga Olivia Newton-John počinje ponavljati 'I like It'. Grozno.

The Killers: ‘I Feel It in My Bones’ (2012)
Ova se pjesma ne smije zamijeniti za urnebesni božićni napjev Billa Nighyja u filmu 'Zapravo, ljubav'. Najnoviji blagdanski pokušaj The Killersa je potpuno neprimjeren za blagdansku atmosferu: u pjesmi Djed Mraz vitla puškom i vozi Harley u potrazi za onima koji su bili više zločesti nego dobri. Ako išta drugo, prikladan je nastavak pjesme ovog benda iz 2009. - 'Don’t Shoot Me Santa'.



Snoop Dogg: ‘Santa Claus Goes Straight to the Ghetto’ (1996)
Teško je povjerovati da zbog ovog nitko nikada nije bio uhićen...



Backstreet Boys: ‘It’s Christmas Time Again’ (2012)
Novoj bi se blagdanskoj pjesmi BSB-ja možda bilo teže rugati da nije objavljena desetljeće nakon što se grupa pojavila, ali kako su se dečki ponovno nedavno ujedinili počastili su nas s pjesmom 'It’s Christmas Time Again'. Stihovi poput 'La ta ta la la da' nažalost samo pokazuju koliko su deki stari. Nakon premijere pjesme, član grupe Nick Carter je izjavio kako ne postoji puno originalnih blagdanskih pjesama te da oni vjeruju da su tom žanru dali bezvremeni doprinos koju će slušati i djeca naše djece. Ili možda ipak neće.



Britney Spears: ‘My Only Wish (This Year)’ (2000)
Britney Spears otpjevala je ovu blagdansku pjesmu i prije nego što je bila 'Not. That. Innocent'. Pjesma je obična žvakaća guma od koje vam je muka kao da ste se prejeli londonerica i paprenjaka.



Jessica Simpson: ‘My Only Wish’ (2010)
Oh, Jess! Kasniš cijelo jedno desetljeće. Brit je pjesmu istog naslova otpjevao prije punih deset godina. Sa stihovima poput 'If only given one wish for Christmas/A lot of things would truly come to mind' i melodijom koju kao da je smislila na licu mjesta, Simpsonica nije čak ni na razini pjesme Britney Spears.



Kenny Chesney: ‘All I Want for Christmas Is a Real Good Tan’ (2003)
'Don’t you think it’s a really good plan?/All I want is a real good tan'?! E, to su stihovi. Dobar plan za preplanulu kožu. Kenny Chesney pokušava zagrijati atmosferu pozivajući na surfanje, pijesak i pića s kišobranima i dosta mu je stereotipa poput snijega, Djeda Mraza i vrućeg kakaa. Krajnji je rezultat, međutim, strašan!



Justin Bieber: ‘Mistletoe’ (2011)
Bieber je imao samo 17 godina kada je pod imelom osjećao samo jednu stvar – njene usne na svojima i pjevao: 'Shawty right there. She's got everything I need!' Shawty u slengu afroamerikanaca znači privlačnu djevojku, ali sasvim sigurno nije nešto što bi trebala koristiti tinejdžerska zvijezda.



Gloria Estefan: ‘Love on Layaway’ (2000)
Najprije kreće sa zgodnom latinskom vibrom s bongom koji vodi prema tradicionalnoj blagdanskoj orkestraciji. Ali onda zbor jaukne, a Gloria Estefan pjeva kako je stavila ljubav prema njemu na layaway, što je neka vrsta stavljanja depozita u trgovinama za proizvod koji ćete dobiti tek nakon što isplatite cijelu cijenu. Estefan jeca kao da upravo odlazi u šoping u Wal-Mart. Nakon toga i ona pjeva; 'All I want for Christmas is you'.



98 Degrees: ‘This Gift’ (1998)
Žao nam je, ovo nismo mogli slušati dulje od 30 sekundi.



Hanson: ‘Everybody Knows the Claus’ (1997)
Braća Hanson braća, dugokosi tinejdžerski vilenjaci iz Tulse koji du svoj put u povijest pop kulture započeli zaraznom pjesmom 'Mmmbop', s blagdanskim su se hitom 'Everybody Knows the Claus' malo previše trudili. 'Don’t you smell the cookies he’s bakin’', upozoravaju nas braća. 'Can’t you see that belly it’s shakin’/Don’t take a cookie off of that pan/You don’t want to mess with this man.'



NewSong: ‘Christmas Shoes’ (2000)
Ova blagdanska pjesma dulja je od epizode sapunice, s pripovjedačem koji kupuje par ženskih cipela dječaku koji želi svojoj majci na umoru dati lijep poklon, ali na kraju dobije najveći dar: pravi smisao Božića. Pjesma je inspirirana knjigom i filmom u kojem glumi i Rob Lowe i izaziva poplave suza ili mrmljanja, ovisno s kim o tome razgovarate.