LJETO NAM SE VRATILO

Jedini način da se brzo i lako vratite u formu

18.06.2015 u 15:35

Bionic
Reading

Lagani, osvježavajući i hranjivi sokovi, u kombinaciji s vježbanjem, jedan su od ključnih alata za zdravo tijelo u formi, a u ovo doba godine, kada imamo veliku ponudu svježeg voća i povrća, idealan je trenutak da se pobrinemo za zdravlje

Poznata fitness trenerica i nutricionistica Marija Andrijašević osmislila je nekoliko recepata za zdrave i prirodne sokove koje je pripremila uz pomoć novog Philips QuickClean sokovnika. Sastojci u receptima dovoljni su za jednu osobu.

Crveni otkucaj srca

Ovo je odličan sok za gubljenje kilograma. Vitamini, minerali i vlakna iz sastojaka ovog soka odlični su za zdravlje srca, krvnih žila, tkiva i organa, a kalij, magnezij i kalcij su jedan od najboljih saveznika u očuvanju zdravlja.

1 mrkva
1 naranča
1 jabuka
1 cikla
1 limun

Ljetna limunada

Vitamin C glavni je antioksidans i sudjeluje u jačanju imunološkog sustava, utječe na zdravlje srca, pomaže u zacjeljivanju rana, a utječe čak i na raspoloženje. Sastavni je dio većine voća i povrća. Osim što je odličan osvježavajući napitak, pomaže u gubljenju kilograma i kod detoksikacije organizma.

1 jabuka
1 krastavac
1 špinat
1 limun
1 kelj

Slava prirode

Slaveći prirodu, slavimo i zdravlje. Ovaj sok sadržava sastojke koji imaju nisku kalorijsku, a visoku nutritivnu vrijednost. Također, sok ima i detoksikacijski učinak. Obiluje vitaminima, mineralima, ali i vlaknima, što utječe pozitivno na probavu.

1 mrkva
1 jabuka
1 cikla
1 celer
1 špinat

'Pri izradi sokova treba uvijek odabrati svježe namirnice i, ako je moguće, iz organskog ekološkog uzgoja. Najbolje je izabrati sezonsko voće i povrće jer priroda je najpametnija i zna što organizmu treba u koje doba godine', objašnjava Marija Andrijašević ističući kako je za dobru formu, osim lagane prehrane kombinirane s hranjivim i osvježavajućim sokovima, važna i redovita tjelovježba. Stoga je Marija odlučila pokazati i nekoliko prigodnih vježbi koje se mogu prakticirati bilo gdje i u svakom trenutku.