Zdravlje SPAVANJE KAO POMOĆ

Kvalitetan san za bolje rezultate na ispitima

  • Autor: K. Z.
  • 10.6.2009 9:28:14
  • 10.6.2009 8:47:56

Odavno se zna da je kvalitetan san važan za ljudski organizam, ali sada su znanstvenici dokazali da adolescenti koji imaju dobar i neprekinut san postižu bolje rezultate na ispitima

Kvalitetan san tijekom noći omogućuje školarcima i studentima da postignu bolje rezultate na ispitima, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u Pittsburghu.

Otkriveno je da su školarci koji su dobro spavali prethodnu noć postigli bolje rezultate na ispitima. U istraživanju je sudjelovalo 56 adolescenata, a znanstvenici su uspoređivali njihovo spavanje s rezultatima ispita.

Adolescenti koji su imali dublji, mirniji i neprekinuti san, bili su znatno uspješniji od onih koji su loše spavali. Posebno su dobri rezultati zabilježeni na testu iz matematike. Znanstvenici su otkrili da dobre rezultate imaju i oni adolescenti koji su se tijekom vikenda dobro odmorili i naspavali.

'Sada je konačno dokazano koliko je važan kvalitetan san, a pogotovo za školarce i studente koji moraju učiti za ispite', istaknula je dr. Jennifer Cousins, voditeljica istraživanja.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više