UZ LA ROCHE-POSSAY

Zaštitite pravilno svoje tijelo od sunca

06.07.2011 u 11:00

Bionic
Reading

Sunce je zdravo i neophodno za život. No, morate ga pametno dozirati jer su UV-zrake štetne za kožu: za zaštitu i uživanje na suncu posebno je važna uporaba zaštitnih proizvoda s visokim zaštitnim faktorom.

Sunce je zdravo i neophodno za život. No, morate ga pametno dozirati jer su UV-zrake štetne za kožu: za zaštitu i uživanje na suncu posebno je važna uporaba zaštitnih proizvoda s visokim zaštitnim faktorom.

Anthelios XL s termalnom vodom La Roche-Posay pruža najvišu zaštitu osjetljive kože i kože sklone netoleranciji na sunce.

Iako je učinkovitost proizvoda prioritet za La Roche-Posay, ugoda i jednostavnost uporabe proizvoda su jednako važni. Oni su uvjet koji osiguravaju pravilnu i redovitu uporabu proizvoda za zaštitu od sunca. La Roche-Posay razvija njege za svaki tip kože, za sve uvjete izlaganja suncu i za cijelu obitelj.

4 dobre navike za pravilnu njegu vaše kože na suncu

Kako biste spriječili da sunce šteti Vašem zdravlju, zaštitite kožu prije izlaganja:

1. Izbjegavajte izlaganje u vrijeme kad je sunce najjače.
Nanosite zaštitno sredstvo u dovoljnoj količini neposredno prije izlaganja.

2. Ne izlažite djecu mlađu od 3 godine direktnom suncu.
Ukoliko je izlaganje neizbježno, odjeća je najučinkovitije sredstvo zaštite. Nakon plivanja obrišite dijete ručnikom i ponovno nanesite zaštitno sredstvo za djecu čija je tekstura otporna na vodu i pijesak i vidljiva tijekom nanošenja.

3. Zaštitite se odjećom, šeširićem i naočalama s UV-filterom.
Ne nudi sva odjeća istu razinu zaštite: učinkovitost ovisi o vrsti tkanine. Proizvođači su razvili posebnu UV-zaštitu uporabom različitih tehnika: vrlo gusto tkana vlakna ili tkanine s UV-filterima. Crna boja daje veću zaštitu od bijelog. Zaštita se smanjuje s vlažnosti.

4. Nanesite dovoljnu količinu proizvoda.

'Dva su sloja bolja od jednog.' Ne zaboravite uši, stražnji dio vrata i stopala. Ponavljajte nanošenje otprilike svaka 2 sata ili nakon plivanja ili prekomjernog znojenja (čak i kod vodootporne formule). Postoji cijeli niz tekstura (krema, fluid, gel, mlijeko za tijelo, stik) za svačije potrebe i želje. Dokazano je da korisnici radije ponavljaju nanošenje proizvoda čija im se tekstura sviđa što pridonosi učinkovitoj zaštiti.

Za više informacija o pravilnoj zaštiti od sunca, liniji ANTHELIOS kao i savjete dermatologa i iskustva potrošača od sada možete pronaći i na La Roche-Posay Skinpediji