ZNAJU ŠTO I KAKO ŽELE

Zašto je ženama seks najbolji u 40-ima?

04.10.2010 u 12:52

Bionic
Reading

Žene u 40-ima uživaju u najboljem seksu, pokazalo je novo britansko istraživanje. Više se ne brinu toliko oko svog izgleda, samopouzdanije su, točno znaju što i kako žele te se ne srame to i zatražiti

Žene u petom desetljeću imaju bolji seksualni život nego u bilo kojem drugom razdoblju života, pokazalo je novo britansko istraživanje. Pokazalo se također da je četvrtina udanih žena, prema vlastitom priznanju, imala izvanbračnu aferu, dok je to isto priznalo 18 posto muškaraca.

Istraživanje provedeno na 2000 žena dokazalo je da se žene u 40-ima puno manje zamaraju izgledom svoga tijela pa su puno samopouzdanije u krevetu. Više od 80 posto žena otkriva da su maštovitije kad je seks u pitanju u 40-ima nego kad su bile u 20-ima, a više od 60 posto ih kaže da  preuzimaju inicijativu u svoje ruke.

Stručnjaci kažu da se žene u 40-ima nalaze na vrhuncu seksualnog samopouzdanja, znaju kakav seks žele i ne boje se to tražiti. Usporedbe radi, petina žena mlađih od 30 godina priznaje da često glumi zadovoljstvo u krevetu, dok to isto radi samo sedam posto 40-godišnjakinja.

Znanstvenici su također doznali da 68 posto žena u 40-ima točno zna kakvo vođenje ljubavi im donosi najviše zadovoljstva, a više od polovice priznaje da se nimalo ne srami to i zatražiti. Zanimljivo je da oko 58 posto žena priznaje da su najbolji seks doživjele u braku.

Da su 40-te najbolje godine za žene, dokazuje i to da se žene u tim godinama manje brinu oko karijere i djece pa su možda i zbog toga opuštenije u spavaćoj sobi.

Britansko istraživanje samo je potkrijepilo rezultate prijašnjeg američkog istraživanja objavljenog početkom ove godine, koje je pokazalo da žene u 40-im i 50-im godinama života dostižu svoj seksualni vrhunac te da puno slobodnije i intenzivnije uživaju u seksu.