PAZITE SE

Ovi mitovi o seksu mogu vam upropastiti vezu

15.09.2014 u 20:24

Bionic
Reading

Mnogi su uvjereni da u seksu znaju sve, pa čak i u ozbiljnim godinama vjeruju u mitove i ne znaju kako stvari u seksu zapravo funkcioniraju. Vjeruju u neke općeprihvaćene stavove bez propitivanja

Doktori Aaron E. Carroll i Dr. Rachel C. Vreeman u knjizi 'Don't Put That in There! And 69 Other Sex Myths Debunked' razotkrivaju najčešće mitove. Evo koji nam mitovi upravljaju seksualnim životom, a nismo ih svjesni.

Žena ne može zatrudnjeti tijekom mjesečnice

Istina je da je manje vjerojatno da će žena zatrudnjeti tijekom mjesečnice, ali nije nemoguće. Moguće je imati ovulaciju tijekom mjesečnice i može doći do oplodnje, ali šanse da se oplođena jajna stanica ugnijezdi manje su nego u vrijeme kada nije mjesečnica.

Zbog seksa možete doživjeti srčani udar

Sigurno su svi čuli barem jednu priču o starijem muškarcu koji je imao srčani udar tijekom vođenja ljubavi. Doktori Carroll i Vreeman istraživali su i zaključili - ako niste pušači ili nemate dijabetes, šanse da umrete od srčanog udara tijekom vođenja ljubavi su jedan naprema milijun. Osim toga, seksualna aktivnost dobra je za kardiovaskularno zdravlje.

Razlika između spolnog vrhunca muškaraca i žena je deset godina

Vjerovanje da muškarci seksualni vrhunac imaju u 20-ima, a žene u tridesetima nije sasvim točno. Istina je da i ta krivulja ima svoje uspone vrhunce i padove. 'Spolna želja nije konstanta i povezana je s puno drugih faktora, a ne samo s godinama', kažu autori knjige.

Samo je pitanje vremena kada će muškarac prevariti

Kao prvo, nevjera nije nešto što se nužno mora dogoditi. Drugo, godine nisu bitne kada je riječ o prevari. Žene i muškarci skloniji su prevari neovisno o dobi ako nisu sretni u svojim vezama ili ako su seksualno inkompatibilni.

Seks u čarapama nije seksi

Iako mnogi vjeruju da seks u čarapama zna djelovati kao hladan tuš, jedna bizarna studija pokazala je kako ljudi koji vode ljubav u čarapama doživljavaju više orgazama.

'Najbolji seks događa se onda kada vam je ugodno', kažu doktori Carroll i Vreeman, stoga ako vam je ugodno u čarapama - samo naprijed!

Muškarci koji rastiru robu su seksi

Iako se čini kao istina, jedna zanimljiva studija pokazala je kako muškarci koji pomažu u kućanskim poslovima imaju manje seksualnih odnosa za razliku od onih koji ne pomažu.

Muški nagon jači je od ženskog

Ovo uvjerenje vlada godinama, no najnovija istraživanja, navode autori knjige, pokazuju da je krivo. Naime, i žene imaju itekako jak spolni nagon.