Ljubav i seks SUPROTNOSTI SE (NE) PRIVLAČE

Žene privlače muškarci koji im nalikuju

  • Autor: tportal.hr
  • 15.8.2009 13:07:49
  • 15.8.2009 12:00:00

Mnogi kažu da se suprotnosti privlače, ali su vjerojatno u krivu. Naime, znanstvenici tvrde da žene privlače muškarci koji im nalikuju

Rezultati najnovijeg istraživanja mogli bi pojasniti zašto su se, primjerice, međusobno privukle neke zvijezde poput Davida i Victorije Beckham, Toma Cruisea i Katie Holmes te Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis.

Psiholozi sa Sveučilišta St. Andrews otkrili su da su ženama privlačniji muškarci koji izgledaju muževno, ali i koji imaju sličnosti s njima. Znanstvenici smatraju da će otkriće o privlačenju sličnosti ukloniti pitanja o nepovjerenju žena prema mačo muškarcima.

U istraživanju je sudjelovalo 60 žena koje su promatrale fotografije muškaraca, a pokazalo se da su im najprivlačniji muževni muškarci koji im barem malo nalikuju.

'Prijašnja su istraživanja pokazala da žene privlače muževni muškarci, ali istodobno u njima bude i sumnju. Sada smo otkrili da to ne mora biti tako ako žena uoči sličnost sa samom sobom', izjavila je Tamsin Saxton, voditeljica istraživanja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više