ZASPALI LIBIDO…

A što kad vam se ne da seksati?

20.03.2014 u 07:31

Bionic
Reading

Niste baš više zainteresirani za seks? Ima lijeka! Uz malo planiranja i volju za promjenom ponovno ćete probuditi svoj libido

Nešto vam se i ne seksa ovih dana? Ako ste odgovorili potvrdno, znajte da niste jedini. Istraživanja pokazuju da gotovo trećina žena te 15 posto muškaraca ima problema s libidom. Ali postoje načini na koje možete probuditi svoju želju i ponovno uživati u seksu.

Više izlazite

Ako vi i vaš partner provodite večeri pred TV-om, onda se nemojte čuditi što je nestala seksualna želja. Ali možete promijeniti stvari – planirajte više izlazaka. Pretvorite se ponovno u par koji se zavodi. Vrlo brzo počet ćete se gledati u drugačijem svjetlu i libido će se probuditi.

Promijenite kontracepcijske pilule

Moguće je da je vaš smanjeni libido rezultat uzimanja kontracepcijskih pilula. Te pilule katkada utječu na hormonalnu ravnotežu, a opće je poznato da su hormoni odgovorni za ženski libido. Provjerite kakve su pilule koje koristite i ako osjećate nedostatak libida, zamijenite ih pa će živnuti i vaš seksualni život.

Provjerite lijekove

Vrlo često lijekovi koje konzumirate remete ravnotežu u vašem tijelu te utječu i na seksualnu želju. Posebno snažno utječu lijekovi za krvni tlak kao i razni sedativi. Ako konzumirate takve lijekove, moguće je da vaš libido pati zbog toga. Razgovarajte s liječnikom o promjeni lijekova.


Podijelite kućanske poslove

Vrlo često ženski libido strada zbog brojnih obaveza. Upravo zato savjetuje se da muškarci pomognu svojim partnericama u kućanskim poslovima. Na taj način žena će biti odmornija, a odmor je ključna stvar za libido i dobar seks.

Nabavite igračke

Libido strada i zbog monotonog seksualnog života. Ako je to kod vas slučaj, vrijeme je da začinite stvari u spavaćoj sobi. Nabavite seksi igračke. Seksolozi se kunu da to u trenu mijenja stvari i automatski podiže seksualnu želju.

Eliminirajte stres

Stres je velik neprijatelj zdravog seksualnog života. Pod utjecajem stresa libido nestaje. Ne možete ga izbjeći, ali možete pronaći načine da umanjite njegov utjecaj. Pomažu, navode stručnjaci, različiti oblici tjelovježbe, meditacija, vježbe opuštanja te sve ostale aktivnosti koje vas čine ispunjenima.