BEZ SRAMA

Ma dajte mu do znanja da želite seks!

02.03.2014 u 09:10

Bionic
Reading

Sprečava li i vas strah da preuzmete inicijativu i uživate u seksu? Ako je odgovor da, ovi savjeti mogu vam pomoći

Već je nekoliko istraživanja pokazalo da mnoge žene ne mogu istinski uživati u seksu jer ih u tome sprečava sram. Posljedica je to najčešće odgoja, ali i društvenih normi koje su još uvijek vrlo intenzivne unatoč 21. stoljeću i novim svjetonazorima. Sprečava li i vas strah da preuzmete inicijativu i uživate u seksu? Ako je odgovor da, ovi savjeti mogu vam pomoći.

Nabacite na sebe nešto seksi

Ako vam je problematično verbalno izraziti želju za seksom, postoje i drugi načini na koje možete partneru dati do znanja da ste raspoloženi za seks. Primjerice, prilično dobru poruku poslat će odjeća. Muškarci su vizualna bića i uzbuđuje ih ono što vide. Dakle, umjesto pamučnog donjeg rublja odjenite neko seksi rublje, čipkasto ili svileno. Potom odjenite neku ženstvenu haljinu, neka bude seksi, ali ne i vulgarna. Već samo rublje će učiniti čuda jer ćete se osjećati seksi i to će vam umanjiti sramežljivost.



Samo govorite, bez straha!

Sramežljivim osobama neugodno je otvoreno razgovarati o bilo čemu što ima veze sa seksualnošću. No ako vam je veza dovoljno stabilna i između vas vlada povjerenje, skupite malo hrabrosti i otvoreno porazgovarajte s partnerom. To je zapravo najbolje rješenje za suočavanje sa sramežljivošću. Objasnite partneru kako se osjećate, jer to će i njemu pomoći u ophođenju s vama. Vjerojatno ste katkada ljuti na njega jer se ne ponaša onako kako vi želite, ali to je samo zato što ne razumije. Otvoreni razgovor razriješit će puno toga i vama će zaista biti lakše uživati u seksualnosti – svojoj, ali i njegovoj.

Flertom do savršenstva

Nemojte podcjenjivati moć flerta, posebno kada je to sredstvo uz pomoć kojega ćete zatražiti ono što želite u krevetu. Žene često zaboravljaju da seks zapravo ne započinje u spavaćoj sobi. Sve je u iščekivanju, stoga je dobro predigru započeti puno prije samoga seksa. Primjerice, ako ste u vezi, možete predigru započeti već ujutro. Puno će vam lakše biti započeti igrice ako ga ne gledate odmah u oči. Flertujte s njim od jutra i nastavite to činiti tijekom cijeloga dana – SMS-om, telefonom, e-mailom... Osim što će on u tome uživati, vi ćete se malo pomalo početi opuštati i do večeri će vam hrabrost narasti, a sramežljivost će nestati ili će barem biti znatno smanjena.



Kreirajte seksi atmosferu

Sramežljivost se može ukloniti ili barem smanjiti i dobrom pripremom. Prije nego što dođe partner, stvorite pravi ugođaj u spavaćoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji u kojoj ćete boraviti. Stavite cvijeće, pošpricajte malo parfema po posteljini, upalite svijeće, stavite bocu vina na ormarić i prigušite svjetla. Dok to budete radili, hvatati će vas romantično raspoloženje pa jednostavno nećete imati vremena za razmišljanje o stidljivosti. Uostalom, kada partner dođe, nećete morati ništa govoriti jer će već sama prostorija i ugođaj u njoj poslati jasnu poruku.