Ljubav i seks OPASNE POSLJEDICE

Zašto su nevjerni partneri toliko opasni?

  • Autor: tportal.hr
  • 19.6.2012 11:15:24
  • 19.6.2012 9:58:24

Ljudi koji nisu vjerni u vezi ili braku, češće prakticiraju seks bez zaštite, otkiva najnovije istraživanje

Osim emotivnom i psihološkom stanju, nevjerni partneri ozbiljno ugrožavaju i zdravlje svojih partnera ili partnerica. Naime, najnovije istraživanje pokazuje da oni koji vole prelaziti iz kreveta u krevet, u svojoj seksualnoj nevjeri uživaju bez zaštite.

Upotreba prezervativa rjeđa je za 35 posto kod promiskuitetnih ljudi, pokazuje istraživanje znanstvenika sa sveučilišta Michigan. Prezervativ rijetko koriste i kod vaginalnog, ali i kod analnog seksa što može rezultirati ozbiljnim zdravstvenim posljedicama.

U istraživanju je sudjelovalo 1.647 ljudi, a više od 800 njih prakticiralo je seks s još barem jednom osobom koja nije njihov partner ili partnerica. Većina njih svoje promiskuitetne sklonosti ispunjavala je tajno, odnosno bez znanja partnera ili partnerice.

'Naše istraživanje pokazuje da nevjerni partneri u monogamnim vezama predstavljaju veliku prijetnju za svoje zdravlje, ali i zdravlje onih s kojima održavaju seksualne veze. Upravo takvim ponašanjem prenose se spolne bolesti', istaknula je dr. Terri Conley za časopis The Journal of Sexual Medicine.

199172 ,195575,182657,174380
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više