NEJASNI SU IM ZNAKOVI

Muškarci ne znaju prepoznati žensko zavođenje

28.12.2011 u 10:31

Bionic
Reading

Istraživanje je otkrilo da zgodni muškarci najčešće ne primjećuju da ih žena zavodi određenim signalima

Kontakt očima, suptilno flertanje, zavodnički osmijeh, uzbudljiva napetost u zraku… To su signali koje žena šalje muškarcu kada joj se sviđa, ali najnovije istraživanje pokazuje da pripadnici snažnijeg spola ne znaju prepoznati takve znakove. Dakle, one

mnogobrojne žene koje su sumnjale u to da muškarcima nisu jasni njihovi seksi signali bile su u pravu – to je sada potvrdila i znanost.

U zanimljivom istraživanju sudjelovalo je 200 studenata. Svi oni prolazili su tzv. speed dating vježbe u sklopu kojih je svaki sudionik razgovarao pet minuta s osobom suprotnoga spola, piše Independent Online. Prije toga svaki je ispitanik ocjenjivao svoju privlačnost, ali i privlačnost drugih sudionika.

Rezultati su prilično zanimljivi – muškarci koji su sebe ocijenili kao iznimno privlačne i koji su izjavili da su spremni za kratkotrajne seksualne veze precijenili su želju žena za njima. Muškarci koje su žene ocijenile privlačnima nisu pak shvatili da su zainteresirane za njih unatoč tomu što su im slale znakove.

Dakle, zgodni muškarci najčešće ne znaju prepoznati kada ih žena zavodi, ali oni koji za sebe smatraju da su zgodni najčešće pogrešno iščitavaju ženske znakove, što zna dovesti do problema jer ne razumiju zašto ih u konačnici odbiju. Kod žena je to potpuno suprotno – one najčešće podcjenjuju seksualnu zainteresiranost muškarca.