Ljubav i seks NIŠTA BEZ STRASTI

Zašto je požuda važna za vezu?

Obostrana snažna seksualna požuda ne pospješuje samo kratkoročan odnos, nego je i čvrsti temelj za dugoročnu vezu koja isključuje druge ljude.

Jedna od narodnih mudrosti je da je za stabilnu vezu potreban hladan razum, neki plemenitiji spletovi osjećaja poput povjerenja i poštovanja. S druge strane, strast i požuda se najčešće pripisuju brzopletim i kratkotrajnim vezama i odnosima. Niz istraživanja je pokazao da su to pogrešne pretpostavke.

Upravo seksualna požuda usredotočuje ljubavnike jedno na drugo. Upravo strasti isključuju pomisli na neke druge osobe. Početna seksualna požuda produbljuje romantični odnos, služi kao raketno gorivo za buduću stabilnu vezu.

Svako proračunavanje na početku veze, svaka sumnja, svako pronalaženje razloga da se bude s određenom osobom otvara vrata drugim osobama. Upravo razum, suprotno ljubavnoj zasljepljenosti, omogućuje kalkulaciju, vaganje mogućih ishoda.

Strastvena mlada veza koja se podupire seksualnom požudom može zasjeniti neke racionalne okolnosti. Poput neprijateljstva obitelji kod Shakespeareovih Romea i Julije. Međutim, za ljubavnike je jamac višegodišnje sreće dobar oslonac za kasniju, ozbiljniju i razumniju vezu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više