A SRAM VAS JE PITATI

Odgovori na neugodna pitanja o seksu

17.10.2011 u 08:53

Bionic
Reading

Premda je seks u posljednjih nekoliko desetljeća doživio pravu revoluciju te se o njemu javno i otvoreno raspravlja više no ikada, postoje pitanja na tu temu koja je još uvijek neugodno postaviti

Koliko grub seks može biti opasan, možete li prehladom zaraziti partnera za vrijeme seksa, je li normalno da nikada niste doživjeli orgazam i je li igranje s hranom tijekom

seksa opasno, samo su neka od pitanja koja si mnogi od nas postavljaju, no traženje odgovora na njih često je vrlo neugodno, piše ivillage.com. Stoga donosimo neka od najčešćih neugodnih pitanja na neiscrpnu tematiku seksa.

Postoji li hrana koja će omogućiti da 'tamo dolje' imate divan okus?
Baš kao što različito izgledamo i različito mirišimo, tako i svatko od nas 'tamo dolje' ima drugačiji okus. Ako ste nesigurni po pitanju vlastitog okusa i želite ga poboljšati, pokušajte s voćem i povrćem poput ananasa i celera koji ublažavaju okus vaginalnih tekućina, a izbjegavajte meso, ribu i mliječne proizvode koji imaju sasvim suprotan učinak. A pri ublažavanju okusa 'tamo dolje' pomaže i pijenje veće količine vode.

Je li vaginalan miris normalan?
Kada je riječ o mirisu koji osjećate 'tamo dolje', prvo što trebate znati je da ga sve žene imaju. To je potpuno prirodna stvar oko koje se ne treba uzrujavati, ustvari većina muškaraca percipira ženski miris kao vrlo uzbuđujuću stvar. No, ukoliko primijetite neugodan miris po ribi, ili snažan miris nakon seksa ili nakon tuširanja možda se ipak radi o bakterijskoj vaginozi koju uzrokuje neravnoteža normalnih vaginalnih bakterija. U tome slučaju, preporučuje se posjet ginekologu koji će vam prepisati potrebne antibiotike.

Prenosi li se prehlada oralnim seksom?
Virus prehlade prenosi se kapljičnim putem te dodirivanjem nosa i usta prstima na kojima se nalaze zaražene kapljice. Stoga, tehnički, oralnim seksom nećete zaraziti partnera ili on vas. Međutim, ako ste u žaru strasti genitalije dodirivali rukama, a prije toga nos ili usta, velike su šanse da ćete zaraziti sebe ili partnera. Općenito, bliski kontakt s prehlađenom osobom povećava šanse udisanja virusa prehlade, stoga ako si u tome trenutku ne možete dopustiti biti bolesni, najbolji savjet je da nekoliko dana ipak prakticirate platonsku ljubav.

Igra hranom za vrijeme seksa može uzrokovati neugodne probleme
Je li grub seks opasan?
Čak i ako seks, u žaru strasti, postane nešto grublji nego inače, to vjerojatno neće imati negativne posljedice. No trenje penisa u vagini može uzrokovati neugodne ogrebotine. Veće su šanse da ćete patiti od ove neugodne nuspojave ako 'tamo dolje' niste dovoljno vlažni, stoga, za svaki slučaj, provjerite jeste li dovoljno uzbuđeni prije prelaska na glavni događaj. Također, odnos se svakako preporučuje prekinuti ako izaziva bol, a cijeli posao znatno mogu olakšati razni lubrikanti.

Zašto se nakon orgazma ponekad javlja glavobolja?
Uzrok glavobolje u ovome slučaju nije orgazam, već – seks. Vaše tijelo reagira na činjenicu da je seks naporna aktivnost, a tijekom seksa povećava se mišićna aktivnosti te se šire krvne žile oko vrata i mozga. Neugodnu glavobolju mogu eliminirati tablete protiv bolova, no ukoliko se one redovito nastave tu pojavu bi svakako trebalo spomenuti liječniku.

Je li igra s hranom za vrijeme seksa opasna?
Premda se u velikom broju filmova mogu naći scene seksa posebno začinjene raznim namirnicama, hranu ipak treba držati podalje od intimnih dijelova tijela. Vaginalne bakterije obožavaju se hraniti šećerom, pa svim tradicionalnim seksi namirnicama, poput šlaga, topljene čokolade, slatkog vrhnja, voća i meda, treba ograničiti pristup. Hranom se možete poigrati, no ograničite je na određene dijelove tijela, poput nogu, ruku, trbuha i leđa, no s oprezom jer u dodiru s genitalijama mogu uzrokovati infekcije.

Je li normalno što nikada niste doživjeli orgazam?

Premda filmovi nerijetko prikazuju žene za vrijeme seksa kako se izvijaju od užitka te doživljavaju nevjerojatne orgazme, stvarnost je ipak drukčija. Vagina nije jako osjetljiva na stimulaciju, a klitoris, ženska varijanta penisa, trebao bi biti stimuliran kako bi se doživio orgazam. Vjerojatno nema nikakvih fizičkih razloga koji priječe doživljavanje orgazma, već samo još uvijek niste spoznali što vam odgovara i što vas može dovesti do ekstaze. Zamolite partnera na stimulaciju klitorisa rukom ili oralnim seksom.

Može li određena hrana djelovati afrodizijački?

Naravno, a ako želite provesti nezaboravnu noć sa svojim partnerom, za večeru poslužite malo badema, morske hrane, avokada, tamne čokolade i šparoga. Naime, bademi sadrže veću količinu cinka koji podiže libido, baš kao i morska hrana, kao što su kamenice. Avokado, osim što je ukusan, podiže razinu kalija koji pomaže u regulaciji štitnjače i utječe na libido, tamna čokolada pak u mozgu povećava razinu hormona koji vas dovode u raspoloženje za seks dok su šparoge pune vitamina E.