ČEŠKI SEKSOLOG TVRDI:

Oralni seks može poboljšati plodnost

Bionic
Reading

Najpoznatiji češki seksolog Radim Uzel iznio je u članku za češki dnevnik Novinky teoriju prema kojoj oralni seks povećava vjerojatnost začeća

Premda svoju teoriju ne temelji na pomnom istraživanju, već na iskustvu rada s parovima koji su imali problema sa začećem, češki seksolog Radim Uzel u svom novom članku donosi teoriju prema kojoj se od oralnog seksa nikako ne treba suzdržavati jer može samo pozitivno utjecati na te probleme.

'Znanstvenici su utvrdili da konzumiranje sperme pozitivno utječe na ženski imunitet, a žena na taj način postupno 'upoznaje', a potom i 'prepoznaje' bjelančevine iz sjemena svog partnera. Dokazali su da čest kontakt sa stalnim partnerom povećava vjerojatnost začeća, a  ona je manja sa slučajnim partnerom, čije bjelančevine predstavljaju ženi strano područje', navodi Uzel, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Prema njegovom iskustvu, oralni je seks postao popularniji od 'standardnog' seksa te mu ljudi sve češće postavljaju pitanja o njemu.

Osvrnuo se i na već poznatu činjenicu da okus sperme uvelike ovisi o prehrani muškarca. Dok kava i alkohol rezultiraju umjereno gorkim okusom sjemena, ananas, lubenica ili celer daju mu slatkast okus.

Prije nekoliko godina internetom je kolala informacija da oralni seks, posebno gutanje sjemena, smanjuje rizik od raka dojke. Naravno, pokazalo se da je to besmisleno i da se radi samo o šali američkih studenata.

'Sumnjam i u točnost informacije o povoljnom utjecaju sperme na ten ili o visokom sadržaju vitamina u njoj. Takve stvari vjerojatno namjerno izmišljaju muškarci da bi si što lakše priuštili oralno zadovoljstvo', zaključio je popularni seksolog.